Wat vind ik de beste wordpress plugins?

27-01-2020
beste wordpress plugins

Tijdens het bouwen van een WordPress website maak je altijd gebruik van een thema en verschillende plugins. Een aantal weken geleden schreef ik al over welk thema ik het beste vind om te gebruiken. Vandaag ga ik het hebben over welke plugins ik gebruik voor mijn websites. Daarom laat ik jullie zien met wat naar mijn mening de beste wordpress plugins zijn.

1. Yoast SEO

De Plugin Yoast SEO hoort zeker tot het rijtje beste wordpress plugins! Deze plugin is de koning als het gaat om de SEO instellingen van je website. De SEO instellingen zijn belangrijk voor de vindbaarheid en je positie op Google. Door deze handige plugin kan je je titels, beschrijvingen en focus trefwoord instellen. Hierdoor kan je dus zelf instellen hoe jouw pagina in de zoekresultaten verschijnt! Wat staat er in de titel, de beschrijving en via welke zoekterm moet jouw pagina naar boven komen? Je kan het allemaal instellen via Yoast SEO!

Download Yoast SEO voor jouw website.

 

2. Smush

Afbeeldingen en websites blijven altijd in een soort van haat-liefde relatie. Een afbeelding kan moeilijk gelezen worden door Google en om je website goed te laten draaien moeten de afbeeldingen zo klein mogelijk zijn. De plugin Smush helpt je hiermee. Deze gratis plugin comprimeert je afbeeldingen nadat je ze hebt geupload op je website. Hierdoor bespaar je MB’s en zullen je pagina’s sneller laden.

Download Smush voor jouw website.

 

3. Really Simple SSL

Heeft jouw website wel een slotje voor je URL in de adresbalk? Dit slotje kan je krijgen door een SSL certificaat te activeren op jouw website. Zie je dan nog steeds geen slotje? Dan kan deze plugin je helpen! Really Simple SSL zorgt ervoor dat je website altijd over een https verbinding laad in plaats van een http verbinding.

Download Really Simple SSL voor jouw website.

 

4. WP Fastest Cache

Wil je zorgen dat jouw website sneller laad? Gebruik dan deze plugin! WP Fastest Cache is naar mijn mening een van de beste cache plugins op de markt. Deze plugin zorgt ervoor dat er bestanden worden verkleind en worden opgeslagen in het cache geheugen. Hierdoor kan je pagina sneller inladen voor de terugkerende bezoekers. De website onthoud eigenlijk gewoon wat er op je pagina stond, en hoeft hierdoor er niet opnieuw over na te denken, super handig dus!

Download WP Fastest Cache voor jouw website.

 

5. Redirection

Dit is misschien een wat minder bekende plugin, maar ik vind hem heel handig! Dankzij deze plugin kan je namelijk zien of er gebruikers op ‘dode links’ belanden. Je wilt natuurlijk niet dat een potentiële klant op een 404 pagina uitkomen. Met deze plugin kan je zien of dat gebeurt, en wanneer dat gebeurt kan je instellen dat je bezoeker naar een andere pagina wordt doorverwezen. Hierdoor verlies je minder snel je bezoeker! Heb je bijvoorbeeld de link van een blogpost aangepast? Dan kan je instellen dat de oude link doorverwijst naar de nieuwe link!

Download Redirection voor jouw website.

 

6. All-in-one WP Migration

Wil je jouw website verhuizen naar een andere wordpress installatie? Of wil je een backup maken van je website? Dan is dit de beste wordpress plugin die je moet hebben! Deze plugin maakt een complete export van jouw website die je vervolgens ergens anders kan importeren. Maar je kan het natuurlijk ook gebruiken als backup. Uit de export komt namelijk een bestandje rollen, deze kan je opslaan en mocht je site ooit crashen kan je gewoon het bestand weer importeren en alles is weer zoals het moet zijn!

Download All-in-one WP Migration voor jouw website.

 

7. Wordfence Security

Wordfence Security is de beste wordpress plugin die je moet hebben als je je website wilt beveiligen. Deze plugin beschermt je website tegen slechte IP adressen. Hij beschermt je website met een extra firewall en je kan je site scannen! Deze uitgebreide plugin heeft heel veel opties en instellingen, naar mijn mening dus echt een aanrader!

Download Wordfence Security voor jouw website.

 

8. Site Kit by Google

En tot slot, de laatste plugin in de beste wordpress plugins die ik gebruik voor al mijn websites, Site kit by Google! Dit een officiële Google plugin speciaal gemaakt voor WordPress! Door gebruik te maken van deze plugin kan je je site koppelen aan verschillende diensten zoals Google Analytics, Google Search Console en Google Ads. Super handig dus! Alles overzichtelijk in 1 dashboard!

Download Google Site Kit voor jouw website.

 

Ik hoop dat je dit een mooi overzicht vond en dat er een aantal verrassende plugins bij zaten! Wil je hulp met jouw WordPress website? Neem dan gerust contact met mij op en wellicht kan ik je helpen met je probleem!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

Wat is Google Search Console?

Wat is Google Search Console?

10 nadelen van een goedkope website

10 nadelen van een goedkope website