Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht met wat vragen zit voordat je de volgende stap wil gaat zetten.

Wat kost een website?

De prijs van een website is afhankelijk van jouw wensen en doelen voor de website. De meeste sites die wij ontwerpen kosten gemiddeld tussen de €1000 en €3000. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Wij vergelijken een website ook wel eens met het aanschaffen van een auto. Een eenvoudige Opel heeft een heel anders prijskaartje dan een uitgebreide Mercedes. Als je meer wilt lezen over het verschil tussen prijsklasses van websites kan je mijn artikel Hoeveel kost een website bekijken.

Hoe lang duurt het om een website te laten maken?
Dit is afhankelijk van de grootte van het project. Gemiddeld duurt de bouwfase van een website vier weken. Tussendoor hebben we regelmatig contact met elkaar en geven we je de tijd om feedback te geven. Afhankelijk van de tijd jij nodig hebt om feedback te geven, duren de meeste projecten tussen de één a twee maanden.
Hoelang bouwt Studio MVP al websites?
Menno van Paassen bouwt sinds 2016 al websites, altijd via WordPress. Door de jaren heen is hij wel eens geswitched van software en technieken en is hij steeds geavanceerdere websites gaan bouwen. Hierdoor heeft Studio MVP ook veel ervaring met de taal CSS.
Zijn de websites ook geschikt voor mobiel?
Jazeker, al onze websites worden geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Aangezien de helft van alle websitebezoeken via mobiel plaatsvindt, is dit een must voor iedere website. Daarom testen wij de website altijd uitgebreid voor desktop, mobiel én tablet.
Worden de websites op maat ontworpen?
Jazeker, iedere website is opmaatgemaakt voor onze klant. Alle websites die we ontwikkelen, worden eerst ontworpen in speciale ontwerp software. In het programma Adobe Experience Design kunnen we alles ontwerpen wat aansluit bij jouw wensen. Hierdoor zijn we in staat om een strategische website ontwikkelen waarbij we niet tegen beperkingen aanlopen.
Kan ik mijn website zelf aanpassen?
Na oplevering van jouw nieuwe website kan je gemakkelijk zelf aanpassingen doorvoeren. Door het toegankelijke systeem hoef je niet in codes te zitten, maar kan je in een visuele versie aan de voorkant gemakkelijk tekst en afbeeldingen aanpassen. Na afloop van het project spreken we nog een keer af en leggen we alles van A tot Z uit. Wil je dit liever aan Studio MVP over laten? Doormiddel van een onderhoudscontract passen wij maandelijks jouw website aan, mocht je hier behoefte aan hebben.
Waarom moet ik kiezen voor Studio MVP?
Vooropgesteld: niks moet natuurlijk! Wel zijn we ontzettend enthousiast om jouw doelen helder te vertalen naar jouw nieuwe website. We leveren niet alleen mooie ontwerpen, maar ons design werkt ook écht voor jouw organisatie. We ontwerpen en ontwikkelen jouw website namelijk op basis van een opmaatgemaakte strategie die werkt voor jouw markt en doelgroep en aansluit bij jouw doelen. Daarnaast werken we met een klein, bevlogen team. Bij Studio MVP is dus sprake van korte lijnen waardoor we direct de telefoon opnemen en nog dezelfde dag reageren op jouw mail.
In welk systeem bouwen jullie de websites?
Als je door Studio MVP een nieuwe website laat maken gebeurd dit altijd in WordPress. Dit is het meest gebruikte systeem ter wereld. Echter maken we geen gebruik van de standaard templates waar veel gebruikers WordPress van kennen. We gebruiken het systeem enkel als basis zodat jij gemakkelijk aanpassingen kan maken.
Heb ik een eigen domeinnaam en webhosting nodig?
Om een website te publiceren heb je een eigen domeinnaam nodig. Een domeinnaam is de websitelink (url) die je intypt in de adresbalk. Studio MVP kan je helpen om deze te registreren en de passende hosting erbij te koppelen.
Kan ik mijn website hosten bij Studio MVP

Jazeker! Mocht je nog geen website hebben dan kunnen wij ook de hosting voor je regelen. Wij schaffen een domeinnaam voor je aan, zorgen voor jouw e-mailadressen en regelen dat je website in de lucht gaat én blijft. Voor €100,- (excl. btw) per jaar hoef je je daar dus geen zorgen meer om te maken.

Ik heb al een website, wat gebeurt daarmee?

De inhoud van jouw huidige website kan gebruikt worden als basis voor de nieuwe. Wat is er al goed, wat kan er beter? Vervolgens beginnen we met een schone lei aan een gloednieuwe website. Uiteindelijk wordt de oude website dus helemaal vervangen.

Wat wordt er van mij verwacht?

Als we aan de slag gaan met het vernieuwen van jouw website hebben we ook jouw hulp nodig! Jij weet namelijk als geen ander alles te vertellen over jouw eigen bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je de juiste content aanlevert; de teksten en afbeeldingen van de website. Hierbij wordt je uiteraard begeleidt door Studio MVP.

Wordt mijn website ook geoptimaliseerd voor Google?

Zodra je website af is, is het uiteraard ook belangrijk dat er bezoekers op jouw website terecht komen. Studio MVP zal alle pagina’s zo goed mogelijke instellen om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te verschijnen.