Wat is het beste WordPress thema?

10-12-2019
wordpress thema

Wanneer je een website bouwt met WordPress moet je gebruik maken van thema’s. Deze thema’s zijn de basis voor jouw nieuwe website. Wanneer je gaat kiezen voor een van de duizenden thema’s snap ik goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn heel veel gratis thema’s, en heel veel betaalde. Maar welke moet jij gebruiken? Daar ga ik je vandaag een beetje bij helpen!

Mijn eerste tip is, blijf af van de gratis en goedkope thema’s. Dit zijn vaak erg gelimiteerd thema’s en kan je je website dus niet naar je zin maken! Je loopt heel vaak tegen dingen aan die je graag anders zou willen zien. Je hebt bijvoorbeeld maar gelimiteerde kleuren, op opstellingen, of je mobiele weergave van je site is slecht. Allemaal nadelen van de gratis of goedkope thema’s.

Maar wat is dan het beste WordPress thema?

Als je het mij vraagt is dat met stipt Divi. Divi is het thema wat ik gebruik voor al mijn websites. Het unieke van Divi is, is dat je niet hoeft te werken met een standaard template. Je kan echt vanaf 0 beginnen te bouwen aan jouw unieke website.

Hierdoor kan je je website helemaal naar jouw eigen smaak maken! Ik gebruik dit thema nu al een aantal jaar en ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen. Na elke update weet ik weer waarom ik Divi heb gekozen, en ik vind het echt het beste wordpress thema! Om mijn keuze te onderbouwen heb ik een aantal voordelen op een rijtje gezet:

Gebruiksvriendelijk

Divi is erg gebruiksvriendelijk. Dit komt omdat je real-time je website kan bouwen. Gewoon, aan de voorkant. Je ziet dus gelijk wat er gebeurd zodra je een wijziging kan maken. Divi was de eerste die dit systeem introduceerde en het is echt top! Daarnaast is de vormgeving van het thema naar mijn mening gebruiksvriendelijker dan enkele concurrenten zoals Elementor.

Altijd update’s

Het team achter Divi is wekelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Hierdoor staat het thema nooit stil en wordt het iedere maand beter dan de vorige!

Mobiele opties

Een van de grote voordelen is dat je aparte instellingen kan doorvoeren voor je mobiele weergave. Zo kan je teksten groter, kleiner maken op mobiel. Of je kan hele blokken weghalen of toevoegen die dan alleen op mobiel zichtbaar zijn. Hierdoor kan je de perfecte website maken die zowel geoptimaliseerd is voor desktop, maar ook voor mobiel!

Grote community

Divi heeft heel veel gebruikers, en daardoor ook een grote actieve community. Mocht je een vraag hebben zijn er talloze forums en facebook groepen met andere webdesigners die jou kunnen helpen. Daarnaast zijn er ook heel veel plugins op de markt die speciaal gebouwd worden voor Divi. Dit is iets wat een ander thema je niet kan bieden in deze mate!

Goedkoop

Divi is ook nog is goedkoop! Voor eenmalig $249 heb je lifetime acces tot Divi! Je kan het thema downloaden en voor de rest van je leven gebruik maken van de vele update’s die regelmatig verschijnen. Klik hier om het Divi thema te kopen.

Wil je ook aan de slag gaan met Divi? Dat kan! Neem gerust contact met mij op om te kijken hoe ik je kan helpen met het beste wordpress thema voor jouw nieuwe Divi website. Een divi website laten maken kan je natuurlijk ook uitbesteden bij Studio MVP! Ik hoop dat jullie dit weer een leerzaam artikel vonden op The Most Valuable Place.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Inspiratie opdoen voor je nieuwe website?

Inspiratie opdoen voor je nieuwe website?

SEO Checklist Westland

SEO Checklist Westland

Wat is je doel van je website?

Wat is je doel van je website?