Een wordpress website laten maken of zelf maken?

07-01-2020
wordpress website laten maken

Binnen mijn netwerk hoor ik vraag je opmerking dat je in plaats van een WordPress website laten maken deze ook gemakkelijk zelf kan maken. En dat klopt, het is inderdaad mogelijk om zelf je WordPress website te bouwen. Daar is het platform namelijk (deels) voor uitgevonden! Maar waarom is het dan toch beter om deze klus uit te besteden aan een expert? Vandaag vertel ik je in een nieuw artikel van The Most Valuable Place waarom!

Waarom kan je beter een WordPress website laten maken?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende platformen, systemen en programma’s waarmee je gemakkelijk ‘zelf een website kan bouwen’. Maar hoe makkelijk is dat nou eigenlijk? Helemaal niet makkelijk! Het bouwen van een website kan wel heel gemakkelijk gemaakt worden, maar hoe weet je wat je het beste op je homepagina kan plaatsen?

Door zelf je website in je avond-uren te gaan maken, honderden Youtube video’s te kijken over hoe WordPress werkt, tientallen verschillende thema’s uit te proberen omdat ze allemaal net niet bieden wat jij zoekt, is dit geen prettig en geen leuk proces.

Een wordpress website zelf maken kost daarnaast ook heel veel tijd. Je moet alles uitzoeken, hoe werkt het, welk systeem moet ik gebruiken, welk thema is het beste, welke afbeeldingen moet ik gebruiken, hoe moet ik mijn teksten schrijven, welke pagina’s heb ik nodig, hoe wordt mijn website gevonden op Google? Allemaal vragen waarvan jij waarschijnlijk het antwoord nog niet op weet.

Daarom raad ik altijd aan om een website te laten bouwen door een expert, of in ieder geval in samenwerking met een expert. Hierdoor hoef je niet tegen fouten aan te lopen en kost het jou veel minder tijd. Want laten we eerlijk zijn, als ondernemer is tijd een waardevol iets!

Wanneer je samenwerkt met een expert kan hij veel technische moeilijkheden voor je oplossen, maar daarnaast weet die expert ook als geen ander hoe je je website het beste kan inrichten.

Hij kan met je meedenken als het gaat om de pagina structuur van je website, welke tekst kan je het beste gebruiken als titel, hij kan je website optimaliseren zodat deze snel te gebruiken is, goed gevonden wordt op Google en ga zo maar door! Door samen met iemand goed na te denken over je website kan je hier namelijk veel meer uithalen! Hierdoor krijg je een marketing-machine in plaats van ‘gewoon een simpele website met wat informatie’.

Dus, een wordpress website zelf maken? Dat kan! Dit kost je veel discipline, tijd en misschien een beetje stress, maar het is zeker mogelijk! Maar heb jij behoefte aan een website die automatisch meer klanten voor je binnenhaalt? Dan kan je door mij een nieuwe website laten maken. Besteed het werk dan uit aan een expert. Ik help je graag met het ontwerpen en ontwikkelen van jouw website op een strategische manier! Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Logo laten maken door een ontwerper

Logo laten maken door een ontwerper

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Hoe richt je je home pagina in?

Hoe richt je je home pagina in?