Wat is een responsive website?

15-10-2019
responsive website

U heeft deze term vast wel is vaker gehoord, een responsive website, of responsive design. Maar wat is een responsive website nou eigenlijk? Vandaag ga ik u daar in een nieuw artikel van The Most Valuable Place antwoord op geven!

Wat is een responsive website?

Een responsive website is een website die zich aanpast naar het scherm waar de bezoeker jouw site bekijkt. Dit verschilt vaak van een desktop, tablet of smartphone. De layout van je website past zich dus aan. De letterlijke vertaling van “Responsive” is dan ook “Snel reagerend”.

Anno 2019 is het dus van groot belang dat uw website ook responsive is. Ik kom nu nog steeds websites tegen die niet goed werken op mobiel of tablet. En dat terwijl nu een heel groot percentage van de gebruikers uw website bezoeken via hun mobiel of tablet.

 

Mobiel wordt steeds belangrijker!

Tegenwoordig kom je ook steeds vaker de term ‘Mobile First Design’ tegen. Dit houd eigenlijk in dat je eerst gaat nadenken over hoe je website er op mobiel uitziet, en dan pas over desktop. Je ziet nog vaak dat dit andersom gaat, maar voor sommige doelgroepen ligt het percentage bezoekers op mobiel vele malen hoger dan op desktop. Dus daarom is het erg belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de manier waarop uw website er op mobiel uitziet.

Mobile First Design is dus niet alleen het samenvouwen van uw homepagina in een mobiele variant. Maar ook nadenken over welke informatie een mobiele bezoeker graag zou willen hebben, ten opzichte van een bezoeker die uw site op desktop bezoekt. De intentie van de bezoeker kan per medium verschillen, dus daar zou uw website zich ook moet aanpassen.

 

Is uw website mobiel vriendelijk?

Via deze handige tool van Google kan je testen of jouw website vriendelijke wordt gezien door Google. Het is voor de zoekresultaten erg belangrijk dat uw website goed te gebruiken is op mobiel. Wanneer Google ziet dat uw website op mobiel niet goed reageert, dan zal hij uw website minder hoog plaatsen in de zoekresultaten.

 

Responsive website kan niet meer ontbreken

We kunnen dus wel de conclusie maken dat uw website anno 2019 echt geschikt moet zijn voor mobiele apparaten! Ik hoop dat ik u weer wat heb kunnen leren en antwoord heb kunnen geven op de vraag, wat is een responsive website. Is uw website nog niet responsive? Neem dan snel contact met mij op zodat we hier aan kunnen gaan werken.

Wil je een website laten maken westland? Vanuit het Westland bouw ik websites voor lokale ondernemers!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe kan je autoriteit uitstralen uit op je website?

Hoe kan je autoriteit uitstralen uit op je website?

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

Hoe maak je een goede over ons pagina?

Hoe maak je een goede over ons pagina?