Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

18-07-2023

Het is belangrijk om je website te laten onderhouden. Door dit regelmatig te doen ben je verzekerd dat je website blijft functioneren. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het onderhouden van een website belangrijk is:

Veiligheid
Wanneer je plugins niet up-to-date houd, kunnen beveiligingslekken en kwetsbaarheden ontstaan. Tijdens onze onderhoudsservice zorgen we dat alle plugins updaten. Hierdoor verminderen we de kans op hackers, malware-infecties en gegevensdiefstal.

Functionele consistentie

Het updaten van de plugins zorgt er niet alleen voor de veiligheid van jouw website. Het zorgt er ook voor dat de plugins goed blijven werken. Hierdoor blijft de website functioneren. Na elke onderhoud moment controleren we de website om te kijken of deze nog naar behoren functioneert.

Snelheid

Het is belangrijk dat de website snel laadt. Niets is zo vervelend als een lange laadtijd wanneer je een website bezoekt. Door de plugins te updaten en de website te controleren, zal de website efficiënt blijven werken en zijn snelheid behouden.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachines waarderen websites die regelmatig worden bijgewerkt en onderhouden. Door metadata te optimaliseren en technische problemen op te lossen, verbeter je de zichtbaarheid van je website in zoekmachines.

Kortom, door je website regelmatig te onderhouden, investeer je in de veiligheid, functionaliteit, snelheid en SEO. Dit helpt je om een professionele uitstraling te behouden.

Naast de onderhoudsservice krijgen onze klanten ook de mogelijkheid om kleine aanpassingen door ons te laten uitvoeren. Dit zijn aanpassingen die wij binnen een klein half uurtje kunnen uitvoeren zoals het aanpassen van een afbeelding, veranderen van een tekst of toevoegen van een sectie. Zo blijft de website aan de achterkant en aan de voorkant up-to-date!

Onderhoudsrapport

Wanneer je je website laat onderhouden bij Studio MVP dan ontvang je ook na iedere beurt een persoonlijk rapport. In dit rapport kan je meer informatie terug vinden over welke taken we hebben uitgevoerd. Geheel transparant laten we aan je zien welke plugins, thema’s en software update’s we hebben uitgevoerd. Daarnaast krijg je daarin ook een mooi overzichtje met de analytische gegevens van de afgelopen periode, super handig!

Wij verzorgen alleen het website onderhoud voor websites die wij zelf gebouwd hebben. Dus wil je ook gebruik maken van onze website onderhoudsservice? Neem dan snel contact met ons op om te kijken hoe we een nieuwe website voor je kunnen gaan bouwen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

WordPress Thema Divi – Review!

WordPress Thema Divi – Review!