Waarom heb ik mijn bedrijfsnaam veranderd?

10-06-2021
bedrijfsnaam

Vorige week heb je het wellicht al voorbij zien komen, maar mennovanpaassen.nl bestaat niet meer! Studio MVP is hiervoor in de plaats gekomen. Een nieuwe stap voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn bedrijf.

In oktober 2018 heb ik Menno van Paassen Freelance opgericht! In die tijd was ik nog bezig met mijn studie. Ik wilde graag mijn eigen bedrijf gaan starten om websites te ontwerpen en te ontwikkelen voor bedrijven en organisaties. Toen ik hiermee startte was dit nog allemaal een beetje een experiment, vind ik het wel leuk, krijg ik genoeg klanten, kan ik hiervan rond komen? Dit waren allemaal vragen waar ik toen mee zat. Om gemakkelijk gebruik te maken van mijn eigen netwerk heb ik er toen bewust voor gekozen om mijn bedrijf vanuit mijn eigen naam uit te voeren. Hierdoor hoef je niet aan mensen uit te leggen hoe je bedrijf heet, en kunnen ze je gemakkelijk onthouden, dus waarom heb ik mijn bedrijfsnaam veranderd?

Mijn eigen naam als bedrijfsnaam werkte goed. In de eerste paar maanden van mijn bedrijf werden mijn eerder genoemde vragen al snel beantwoord. Ik vond het super leuk om met mijn eigen bedrijf bezig te zijn, er kwamen genoeg klanten binnen en ik kon er gelukkig van rond komen! Op dat moment kreeg ik al het gevoel dat ik hier mijn toekomst van wilt maken en dit laten uitgroeien tot iets groots!

Om mijn bedrijf te mogelijkheid te geven om te groeien vind ik dat een ‘professionele’ bedrijfsnaam hiervoor nodig is. In mijn blogpost over Mijn doelen voor 2021 had ik al gehint dat een andere bedrijfsnaam voor dit jaar op de planning stond. Maar een nieuwe bedrijfsnaam, hoe kom je daaraan? En hoe zorg je ervoor dat je niet al je naamsbekendheid kwijt raakt? Om deze reden wilde ik de basis van mijn huisstijl en logo behouden, en zo was Studio MVP eigenlijk al vrij snel geboren!

Het domeinnaam was nog beschikbaar, er is in Nederland geen ander bedrijf die met deze naam handelt. De naam is kort, krachtig, gemakkelijk uit te spreken en te spellen. Allemaal factoren waardoor ik eigenlijk al vrij snel de beslissing had genomen dat dit hem moest gaan worden.

In December 2020 ben ik begonnen met het maken van een uitgebreid stappenplan met alle taken die ik wilde zetten. Door dit in kleine stukjes te hakken wordt zo’n project ineens behapbaar. Ik had geen echte deadline, maar ik had wel het idee dat het ongeveer een half jaar ging duren om een compleet nieuwe website te ontwerpen en ontwikkelen. Dit project wilde ik namelijk uitvoeren naast mijn normale klant projecten, dus heeft dit proces zich voornamelijk plaats gevonden in de avond uurtjes en de weekenden.

Je eigen website maken is misschien wel het moeilijkste wat er is, ik ben namelijk niet snel tevreden… Maar de website waar je nu op zit is er eentje waar ik echt trots op ben, hij past bij mij, mijn bedrijf en was ik wil uitstralen. Ik zie dit echt als een 2.0 versie van mijn website. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst van Studio MVP gaat brengen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Deze boeken raad ik jou aan!

Deze boeken raad ik jou aan!

Hoelang duurt het om een website te laten maken?

Hoelang duurt het om een website te laten maken?

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!