Mag het logo wat groter?

14-09-2023

Jouw logo staat natuurlijk op jouw website, 99% procent van de gevallen is deze terug te vinden in de linker boven hoek van jouw site. Het logo wordt vaak gebruikt als een startpunt voor de navigatie op de website. Het dient als een link naar de startpagina, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen terugkeren naar het hoofdgedeelte van de site. En daarnaast draagt het logo bij aan de consistente visuele identiteit van je merk op alle online platforms.

We kunnen het er dus denk ik wel over eens zijn dat het belangrijk is dat jouw logo op jouw website komt te staan.

Maar… waar wij het niet altijd over eens komen met onze klanten, is de grootte waarop dit logo getoond moet worden. Een feedback punt die wij vaak vanuit onze opdrachtgevers terug krijgen is:

“Mag het logo wat groter?”

“Nee” is ons antwoord dan vaak. We zorgen er altijd voor dat het logo een goed maat krijgt voor op jouw website. Het logo moet natuurlijk groot genoeg zijn zodat deze duidelijk te lezen en herkennen is, maar groter dan dat is vaak niet nodig. Een standaard maat hanteren wij hierin niet. Dat is compleet afhankelijk van de vorm van het logo en de grootte en lengte van de tekst die erin staat.

 

Waarom willen we het logo niet te groot op jouw website plaatsen?

 

    1. Balans en harmonie in het ontwerp: Een goed ontworpen website streeft naar een evenwichtige en harmonieuze lay-out. Een te groot logo kan de algehele visuele balans verstoren door andere belangrijke inhoud en elementen te overweldigen. Het is belangrijk om elk element, inclusief het logo, in verhouding tot de rest van de pagina te plaatsen.
    2. Focus op de inhoud: De inhoud van de website is vaak belangrijker dan het logo zelf. Een te groot logo kan de aandacht van de bezoekers afleiden van de kernboodschap en de inhoud die je wilt overbrengen. Het is essentieel om de inhoud in de schijnwerpers te zetten en het logo als een aanvulling te beschouwen.
    3. Professionele uitstraling: Een website met een te opvallend groot logo kan een amateuristische uitstraling hebben. Een goed ontworpen website moet een gevoel van professionaliteit uitstralen. Het logo moet passen binnen het algehele esthetische en functionele doel van de site, zonder de overhand te nemen.
    4. Menu balkgrootte: De grootte van het logo heeft invloed op de grootte en de prominentie van de menubalk op de website. Een te groot logo kan de beschikbare ruimte voor de menubalk beperken, waardoor op kleinere schermen de navigatie al snel minder efficiënt wordt. Daarnaast blijft er ook minder ruimte over voor de inhoud van de pagina, waar het toch uiteindelijk om gaat!

Wij geven altijd als tip mee, kijk eens naar hoe andere website’s het doen. Hoe groot staat het logo daar afgebeeld? Dan kom je er vaak als snel achter, dat de maat van jouw logo in het juiste formaat staat afgebeeld!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Waarom een WordPress website?

Waarom een WordPress website?