Hoelang duurt het om een website te laten maken?

03-03-2023

Als je een website wilt laten maken, vraag je je misschien af hoe lang het gaat duren voordat je je nieuwe site in handen hebt. Helaas is er geen vast antwoord op deze vraag, aangezien het afhangt van veel verschillende factoren.

Uiteraard speelt de grootte van het project een belangrijke rol in hoelang het duurt om een website te laten maken. Het is belangrijk om te bepalen wat voor soort website je wilt. Een eenvoudige website met een paar pagina’s zal minder tijd in beslag nemen dan een complexe webshop met veel functionaliteiten.

In wat voor systeem ga je jouw website laten maken? Wordt het een maatwerk website, of wordt er gebruikgemaakt van een bestaand platform zoals WordPress? De technologie achter de website heeft grote invloed op hoelang het duurt om deze te ontwikkelen.

Ten tweede is de ervaring en efficiëntie van het bedrijf dat je inhuurt om de website te maken van invloed op de doorlooptijd. Door onze ervaring hebben wij door de jaren heen veel verschillende systemen ontwikkeld, waardoor wij snel kunnen schakelen.

Daarnaast speelt communicatie een belangrijke rol. Een website laten maken bij Studio MVP is altijd een samenwerking tussen jou als klant en ons. We vragen regelmatig om feedback en vinden het altijd leuk om even te sparren. De reactiesnelheid heeft dus veel invloed op het project.

Over het algemeen duurt het maken van een informatieve website bij Studio MVP ongeveer 6-8 weken. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, zo hebben we ook af en toe een website die we in 2 weken van start tot finish helemaal afronden! Dus heb je een strakke deadline? Dan kunnen we altijd even kijken wat de mogelijkheden zijn.

Een complexe website kan echter enkele maanden in beslag nemen. Het is daarom belangrijk om te begrijpen dat het maken van een website een proces is dat tijd kost en dat je geduld moet hebben.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Hoe maak je je website sneller?

Hoe maak je je website sneller?

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.