Hoe kan je autoriteit uitstralen uit op je website?

04-05-2020
autoriteit uitstralen

Natuurlijk vind je van jezelf dat je een betrouwbare ondernemer bent. Je doet er altijd alles aan om het beste resultaat voor de klant te krijgen. Maar hoe weten je potentiële klanten dat? Dat kan je doen door autoriteit uit te stralen op je website.

Wat is autoriteit?

Autoriteit uitstralen betekent dat jij jezelf neerzet als specialist op jouw gebied. Je laat jezelf overkomen als expert in het vak. Het zorgt ervoor dat de bezoeker het gevoel krijgt dat hij met jou in zee moet gaan als hij het beste resultaat wilt hebben. Alle concurrent wil je natuurlijk achterwege laten, want jij bent de oplossing voor het probleem van je potentiële klant. Je wilt natuurlijk dat een potentiële klant jou gaat vertrouwen. Wanneer iemand nog nooit op jouw website is geweest, en jouw bedrijf nog niet kent is het logisch dat hij of zij jou nog niet vertrouwt. Dat vertrouwen kan je winnen door autoriteit uit te stralen op je website.

Hoe straat je autoriteit uit?

Autoriteit uitstralen op je website kan je bereiken door middel van verschillende methodes. Wanneer je deze methodes goed inzet op jouw website kan je ervoor zorgen dat jij autoriteit uitstraalt en overkomt als een betrouwbaar bedrijf. Welke methodes kan jij inzetten in dit te bereiken?

 

1. Klant Logo’s
Geef een overzicht voor welke klanten jij allemaal hebt gewerkt. Door al je klanten in een mooi overzicht te presenteren laat je zien dat je dit werk al voor veel klanten heb gedaan. Hierdoor krijgt je bezoeker het gevoel: ‘Oh, hij heeft het al zo vaak gedaan, dan zal hij wel goed zijn”. Zet altijd je mooiste of grootste klanten bovenaan en laat er zoveel mogelijk zien! Dat is niet opschepperig, want je mag best trots zijn op voor wie je allemaal al hebt gewerkt.

 

2. Klant reviews
Wat natuurlijk nog beter is, is een eerlijke review van je klant. Je kan natuurlijk wel overal op je website zeggen dat jij de beste partij op de markt bent. Maar wanneer een klant dat over jou zegt is dat nog veel waardevoller. Vraag daarom altijd na ieder (succesvol) afgerond project of de klant een eerlijke review wilt schrijven. Vraag wat hij vond van jullie samenwerking en het eindresultaat. Hierdoor verzamel je veel reviews die je vervolgens op je website kan plaatsen. Je kan je klant ook vragen om een video op te nemen, dat komt natuurlijk nog betrouwbaarder over.

 

3. Portfolio
Verricht je een dienst voor je klanten? Laat dan zien wat voor werk je allemaal hebt gedaan. Maak een portfolio aan en plaats daarin al je cases. Hierdoor laat je zien wat voor projecten je allemaal al hebt uitgevoerd en hoeveel dit er zijn. Ook kunnen je potentiële klanten projecten zien die wellicht vergelijkbaar zijn met hun specifieke wens. Hierdoor zullen ze eerder met jou in zee gaan.

 

4. Blog
Schrijf een blog (zoals deze) over onderwerpen binnen jouw vakgebied. Hierdoor laat je zien dat jij verstand hebt van je vak en alle kennis in huis hebt om je nieuwe klant te helpen met zijn probleem. Ook zorg je ervoor dat jij zelf op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Wanneer je je blog serieus neemt doe je onderzoek voordat je een blogpost kan schrijven. Hierdoor kan jij zelf ook nieuwe kennis opdoen!

 

5. Certificaten
Heb je bepaalde certificaten of diploma’s gehaald om jouw vak uit te oefenen? Laat ze dan zien! Wees er trots op en plaats ze op je website. Hierdoor kunnen je potentiële klanten zien dat jij de skills in huis heb om ze te helpen met hun wens.

 

6. Keurmerken
Moet je voor jouw vak voldoen aan bepaalde keurmerken? Laat deze dan ook zien! Je straalt uit dat je een veilig bedrijf bent om zaken mee te doen. Plaats je op je website en je komt gelijk betrouwbaarder over voor je klant.

 

Start met betrouwbaarheid uitstralen!

Je kunt nu gelijk gaan starten om deze punten op je site te verwerken. Laat zien wat je kan en voor wie je hebt gewerkt. Je zult merken dat je site hierdoor meer resultaten gaat behalen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

5 Websites voor gratis illustraties

5 Websites voor gratis illustraties

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

Hoeveel kost website onderhoud?

Hoeveel kost website onderhoud?