5 Tips: Meer reviews verzamelen

30-09-2022
Meer reviews verzamelen

Nog steeds een van de beste manieren om iemand te overtuigen van jouw kwaliteit zijn reviews van andere. We maken er waarschijnlijk allemaal wel is gebruik van, bij het boeken van een hotel, het reserveren van een restaurant of wanneer je iets koopt op een webshop.

Zodra je de ervaring van iemand anders leest, krijg je een eerlijke indruk van hoe deze persoon de samenwerking met jouw heeft ervaren. In mijn artikel Hoe straal je autoriteit uit op je website gaf ik al aan dat klant reviews super goed kunnen werken!

Maar reviews verzamelen is niet gemakkelijk, daarom hier 6 tips om meer reviews te verzamelen!

 

Wil je meer reviews verzamelen? Maak een link

Om een review te krijgen moet je eerst een platform kiezen waarop je ze wilt verzamelen. Ik kies zelf altijd voor Google, omdat dit een goede indruk geeft zodra mensen naar je bedrijf zoeken. Via Google kan je gemakkelijk een linkje genereren via je bedrijfsprofiel (via Google Mijn Bedrijf).

Op dit profiel staat een blok waarmee je je eigen link kan genereren, die link ziet er ongeveer zo uit:

https://g.page/r/CbbVpLpxsg6EEAg/review

(Klik er maar is op, kan je gelijk een leuke review achter laten als je dit een interessant artikel vindt!)

Met deze link kan je gemakkelijk je klanten een review laten schrijven!

 

Durf erom te vragen

Vervolgens is het belangrijk dat je er gewoon om durft te vragen. Er zijn maar weinig mensen die uit zichzelf een review achter laten. Maar er zijn ook maar weinig mensen die je geen review geven zodra jij erom vraagt.

Uiteraard is het wel slim om tactisch om te gaan met wie je om een review vraagt. Ik geloof graag dat jij altijd je stinkende beste doet voor een goede klanten ervaring. Maar mocht dat nu, om wat voor reden dan ook, een keertje niet zijn gelukt, is het misschien verstandiger om de vraag even links te laten liggen.

 

Kies een geschikt moment

Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je klant een mooie review voor je wilt schrijven, moet je daar een goed moment voor kiezen. Net na een oplevering van een project is vaak een mooi moment, je klant is blij met het eindresultaat en is dus in een goede stemming. Hét moment om je klant om een review te vragen.

 

Geef voorbeelden

“Eehm.. een review.. ja tuurlijk wil ik die voor je schrijven, wat moet daar een beetje in staan?” Is een vraag die ik regelmatig kreeg. Om je klant een beetje richting te geven kan je altijd een pagina mee sturen waar wat voorbeelden van reviews staan waar jij erg blij mee bent. De kans is dan groot dat je een vergelijkbare review ontvangt.

 

Vertel wat je met de review gaat doen

Wanneer je een doel geeft aan de review van de klant, zullen ze deze sneller voor je schrijven. Bij Studio MVP geven wij zelf altijd aan dat we de review graag willen gebruiken om de project pagina compleet te maken. Hiermee maak je duidelijk dat je graag hun input wilt voor je eigen website!

Yes, dat waren ze! Ik hoop dat je wat aan deze tips heb en dat je ze kan gaan toepassen. om zo zelf meer reviews verzamelen voor je bedrijf.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe maak je je website sneller?

Hoe maak je je website sneller?

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

8 SEO quick wins om in de gaten te houden

8 SEO quick wins om in de gaten te houden