5 Websites voor gratis illustraties

14-01-2020
gratis illustraties

Wanneer je een website wilt vullen met meer dan alleen tekst, kan dit natuurlijk met eigen fotografie of stockfotografie. Maar in sommige situaties is dit niet genoeg, of is je dienst lastig uit te beelden door middel van fotografie. In dat soort gevallen zijn illustraties een goede oplossing!

Alleen is het een bepaalde situatie illustreren natuurlijk heel veel werk! Door de jaren heen heb ik verschillende soorten websites verzameld waar ik soms gebruik van maak. Vandaag wil ik deze met jullie delen! Let wel op wanneer je gebruik maakt van deze websites. Het downloaden van de illustraties is bij alle sites helemaal gratis. Maar commercieel gebruiken van de illustraties is niet altijd toegestaan zonder de bronvermelding te plaatsen.

 

De 5 gratis illustraties websites

 

1. Freepik

Freepik is een website waar honderden verschillende designers illustraties maken over verschillende thema’s en deze hier uploaden. Deze zijn allemaal gratis te downloaden en met de betaalde versie hoef je geen bronvermelding te gebruiken. Neem gerust is een kijkje want er staan echt duizenden gratis illustraties in verschillende thema’s en verschillende stijlen!

Bezoek www.freepik.com

 

2. Flaticon

Flaticon de website voor iconen. Wil jij icons gebruiken voor op jouw website, of in je ontwerp? Dan moet je op deze site zijn! Op deze site staan meer dan 2 miljoen verschillende iconen over allerlei onderwerpen en in verschillende stijlen. Flaticon werkt op dezelfde manier als freepik. Dus gratis te downloaden en geen bronvermelding wanneer je een betaald account heb!

Bezoek www.flaticon.com

 

3. Undraw

Deze website is misschien wel mijn favoriet! Deze illustratie bibliotheek is gemaakt door 1 ontwerper die typische illustraties heeft gemaakt die bruikbaar zijn voor websites. Je kan in de website zelf al de kleuren aanpassen en deze ontwerper heeft voor iedere dienst of situatie wel een illustratie gemaakt! De illustraties op deze site zijn volledig gratis voor commercieel gebruik te gebruiken!

Bezoek www.undraw.com

 

4. Pixabay

Op Pixabay staan verschilende foto’s, illustaties’, vectoren en video’s te vinden. Deze website is misschien niet de allergrootste, maar het mooie aan Pixabay is dat deze echt helemaal gratis zijn! Dus alles wat je op deze site download is gratis commercieel te gebruiken zonder dat je een bronvermelding moet vragen.

Bezoek www.pixabay.com

 

5. Veceteezy

Tot slot hebben we Vecteezy, deze site is vergelijkbaar met Freepik. Dus ben je op zoek naar een specifieke illustratie die niet op Freepik staat? Zoek dan hier eens op! Let wel op, ook hier moet je een bronvermelding plaatsen als je niet wilt betalen voor een betaald account.

Bezoek www.vecteezy.com

 

Ben je naast gratis illustraties ook op zoek naar gratis afbeeldingen? Bekijk dan mijn artikel over de 12 beste websites voor gratis afbeeldingen!

 

Als freelance designer maak ik regelmatig gebruik van deze handige websites als inspiratie! Wil jij samen met mij werken aan een nieuwe website voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met mij op!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Wat is er veranderd sinds mijn prijzen op mijn website staan?

Wat is er veranderd sinds mijn prijzen op mijn website staan?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!