12 Sites voor gratis stockfoto’s

22-10-2019
gratis stockfoto's

Fotografie is altijd een belangrijk onderdeel van een website. Daarom bied ik mijn klanten altijd graag fotografie aan om hun website nog persoonlijker te maken! Alleen soms is dit niet genoeg. In dat geval kunnen bepaalde gratis stockfoto’s je uit de brand helpen. Hiervoor zijn er verschillende websites met gratis afbeeldingen op de markt beschikbaar!

Wat zijn goede gratis afbeeldingen?

In de laatste jaren zien we een positieve verschuiving van de ouderwetse, té perfecte cliché stock foto’s naar moderne en realistische stockfoto’s. Er zijn steeds meer fotografen die hun beelden gratis beschikbaar stellen op gratis stock afbeeldingen websites. Hier kan je natuurlijk goed gebruik van maken wanneer er bijvoorbeeld geen budget is voor eigen fotografie.

Aangezien ik door de jaren heen voor verschillende klanten en projecten veel gratis stockfoto websites heb gebruikt heb ik een mooie lijst opgebouwd met sites die ik zelf vaak gebruik!

De 12 beste gratis stockfoto’s websites

 1. Unsplash
 2. Pixabay
 3. Pexels
 4. Picjumbo
 5. Foodiesfeed
 6. StockSnap
 7. Reshot
 8. Burst Shopify
 9. Gratisography
 10. Negative Space
 11. Pikwizard
 12. Fancy Crave

Alle stockfoto’s op deze websites zijn compleet gratis te gebruiken, echter wordt het vaak wel gewaardeerd wanneer je de fotograaf de credits geeft die hij verdient! Het voordeel van een grote lijst met verschillende websites is dat je verder kan zoeken. Vaak gebruik ik zelf Unsplash, maar wanneer ik niet kan vinden wat ik zoek kan ik altijd nog verder zoeken op een van de andere websites. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen aanbod, iedere stockfoto website heeft weer andere foto’s!

Ben je het zat om altijd maar stockfoto’s te gebruiken, en wil je gewoon echte foto’s van jouw bedrijf? Laten we dan jouw bedrijf fotograferen! Door in beeld te brengen wie jullie zijn en in wat voor omgeving je werkt kan je veel vertrouwen winnen bij je potentiële klanten. Dus neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ben je naast gratis stockfoto’s ook op zoek naar gratis illustraties? Bekijk dan mijn artikel over de 5 beste websites over gratis illustraties!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Mijn doelen voor 2021!

Mijn doelen voor 2021!

Wat is het beste WordPress thema?

Wat is het beste WordPress thema?

Terugblikken, reflecteren een vooruit kijken!

Terugblikken, reflecteren een vooruit kijken!