10 nadelen van een goedkope website

25-11-2020
goedkope website

Wanneer je een website wilt laten maken kan je dit het beste laten doen door een expert. Als je op zoek gaat naar een partij die jou hierbij kan helpen zal je merken dat er veel keuze is, en dat veel freelancers of bedrijven ook hele verschillende prijzen hanteren. Maar hoe kan nu de ene website een stuk goedkoper zijn dan de andere?

Vaak komt dat omdat er dan simpelweg minder aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van een website. Wanneer overweegt om een website te laten maken in de prijscategorie van €500 tot €1000, dan zou ik je toch adviseren om daar nog even over na te denken.

Het laten maken van een goedkope website heeft namelijk verschillende nadelen, ik heb de grootste 10 op een rijtje gezet:

1. Geen unieke website

Het eerst en een van de belangrijkste punten is dat je bij een goedkope website geen unieke website krijgt. Er word hierbij namelijk vaak gebruik gemaakt van standaard ‘template’s. Dit is eigenlijk een voorbeeld website waar dan alleen jouw logo, foto’s en tekst in wordt geplaatst. Je krijgt dus geen unieke website die speciaal voor jou is gemaakt. Daarnaast heb je ook een grote kans dat je concurrent een vergelijkbare, of misschien wel de zelfde soort website heeft, en dat wil je natuurlijk niet.

2. Onveilig

Wanneer je een goedkope website gaat laten maken dan wordt er waarschijnlijk weinig aandacht besteed aan de veiligheid van je website. Een veilige website is erg belangrijk tegen eventuele gevaren en hack pogingen. Er is namelijk een grote kans dat je website gebruikt maakt van slechte code’s, of verouderde software. Hierdoor ontstaan er lekken in je website.

3. Geen mogelijkheid tot aanpassingen

Er bestaat een grote kans dat je bij een goedkope website geen, weinig of moeilijk zelf aanpassingen kan maken aan je website. Hierdoor moet je dus zelf veel tijd hieraan besteden, of je website bouwer opnieuw inhuren waardoor je misschien alsnog hoge kosten moet maken.

4. Slechte conversie

Een goede website wordt altijd gebouwd met een bepaald doel, zoals bijvoorbeeld meer klanten binnen halen. Wil je een goedkope website laten maken dan zal hier weinig tot geen aandacht aan worden besteed. Je kiest er dus voor om geld uit te geven aan een goedkope website, maar deze zal zichzelf niet terug verdienen. Dus, weggegooid geld?

5. Niet geoptimaliseerd voor je doelgroep

Wanneer je een website laat maken is het belangrijk dat je jouw doelgroep aanspreekt. Wil je je potentiële klanten bereiken is het de bedoeling dat je je website inricht die aansluit bij je doelgroep. Je website bezoekers moeten zich namelijk welkom voelen, ze moeten het gevoel hebben dat ze bij jou op de juiste plek zit. Bij goedkope website’s is er vaak geen budget om hier aandacht aan te besteden.

6. Slechte vindbaarheid

Tijdens het maken van een website is het natuurlijk belangrijk dat deze ook goed gevonden word. Maar hoe zorg je ervoor dat een website goed gevonden word? Daar moet je de nodige kennis voor hebben en tijd insteken. Het is dus belangrijk dat dit meegenomen wordt tijdens het laten maken van een website.

7. Onnodig lange laadtijd

Een standaard website heeft vaak slechte code. Er zitten veel standaard stukjes code’s in die dus onnodig lange laadtijd voor zorgen. Een lange laadtijd is slecht voor je vindbaarheid, en vinden je bezoekers vaak ook niet zo leuk.

8. Geen advies van een expert

Wanneer je een website laat maken dan heb je hier vaak zelf al veel ideeën over. Maar wanneer je samen met een expert de diepte in gaat over jouw website, kunnen hier snel veel nieuwe ideeën uitkomen die je website een stuk beter kunnen maken.

9. Beperkte functionaliteiten

Een goedkope website bied vaak beperkte mogelijkheden in de functionaliteiten en modules waar je gebruik van kan maken. Als je een bepaalde specifieke functionaliteit wilt dan kan je al snel tegen de grenzen aanlopen.

10. Geen lange levensduur

Tot slot, een goedkope website heeft vaak geen lange levensduur. Hierdoor is de kans groot dat je na een aantal jaar al een nieuwe site moet laten maken. Wanneer je iets meer budget vrij maakt in het laten maken van een website dan zal deze ook een stuk langer meegaan.

Ik hoop dat ik je wat meer inzicht heb kunnen geven in de waarde van een website. Maar begrijp me niet verkeerd, het is echt niet zo dat je een fortuin uit moet geven aan een website. De meeste website’s die ik ontwikkel kosten tussen de €1500 en €2500. Met deze investering zullen alle 10 bovenstaande problemen worden beholpen. Heb je interesse om een website te laten maken door een expert? Neem dan gerust contact met mij op!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe maak je een goede over ons pagina?

Hoe maak je een goede over ons pagina?

10 nadelen van een goedkope website

10 nadelen van een goedkope website

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.