Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

26-11-2019
webdesign trends

Het einde van het jaar komt in zicht, een mooi moment om alle komende design trends in beeld te brengen. De wereld van webdesign staat nooit stil en blijft zich altijd ontwikkelen. Wat zijn de webdesign trends van 2020? Er zullen nieuwe trends zichtbaar worden. Ik vertel u graag wat deze trends zullen zijn en hoe u deze trends kan toepassen op uw eigen website.

Webdesign trends van 2020

Micro Animation

Zoals de naam al een klein beetje verklapt zijn micro animaties kleine animaties, en zijn erg nuttig om in te zetten op jouw website. Want micro betekend misschien wel klein, maar deze animaties kunnen voor grote impact zorgen op jouw website. Micro animaties kunnen gebruikers door de interface van de website heen loodsen. Micro interacties geven de gebruiker op een visuele manier feedback of hij of zij een actie goed heeft uitgevoerd. Op deze manier weet de gebruiker of zijn actie geslaagd is of dat hij opnieuw de actie moet uitvoeren.

 

Organische vormen

Waar in 2019 in webdesign veel gebruik werd gemaakt van strakke geometrische vormen zal in 2020 een verschuiving plaatsvinden. Strakke rechte lijnen worden vervangen door organische vormen. Vormen die je in de natuur kunt vinden zoals heuvels en water zullen de inspiratie vormen voor deze trend. Deze vloedende vormen kunnen erg goed ingezet worden om een sectie op te breken zonder gebruik te maken van harde lijnen of hoeken. Ook in de achtergrond kunnen deze vormen een leuk en speels effect geven.

 

Minimal design

Ook minimalisme zal in 2020 een trend worden. Bij minimalisme wordt vaak gedacht aan opvallend veel ruimte en geen opvallende elementen die afleiden van de complete visuele ontwerp. Vaak wordt er dan gedacht aan website met opvallend veel witruimte en en zwart/wit/grijs kleurenpalet. Maar dat zal je in 2020 niet terugzien. Waar de ruimte mag blijven wordt het wit vervangen door kleur!

 

Augmented Reality

Augmented Reality is een mix van virtual reality en de echte realiteit. Een voorbeeld hiervan dat waarschijnlijk iedereen wel kent is Pokémon Go. Hierbij moest de speler naar buiten en zijn omgeving scannen op zoek naar Pokémon. Wanneer de speler een Pokémon had gevonden verscheen deze in “de echte wereld”. Maar augmented reality zal veel vaker voorkomen. Veel merken zullen deze technologie inzetten om hun klanten hun producten te laten ervaren via een mobiel of website. Ook IKEA maakt hier al gebruik van. In de IKEA Place applicatie kan de gebruiker een ruimte scannen, bijvoorbeeld woonkamer, gang of keuken. Vervolgens kan hij IKEA producten in de ruimte plaatsen. Zo kan de klant zien hoe het product staat in de ruimte en of het past.

Is uw website toe aan vervanging en wilt u de nieuwste webdesign trends verwerken in uw nieuwe website? Neem dan nu contact met mijn op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Vond u de tips in de blog waardevol? Zorg dan dat u nu uw plekje claimt in The Most Valuable Place.

 

 

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Een wordpress website laten maken of zelf maken?

Een wordpress website laten maken of zelf maken?

Gebruiksvriendelijke website maken

Gebruiksvriendelijke website maken

Waarom een webshop een goede toevoeging is voor je bedrijf

Waarom een webshop een goede toevoeging is voor je bedrijf