Een hele herkenbare vraag die vaak gesteld wordt is, hoeveel kost een website? Het antwoord hierop is hetzelfde als de kosten vragen van een auto. Tussen een oude Opel en een nieuwe Mercedes zit namelijk een wereld van verschil in prijs, maar ook in kwaliteit. Hier in The Most Valuable Place wil ik je eerlijk vertellen wat het verschil is tussen deze prijsklasse.
Dus, wat kost een website?
Als het gaat om het bouwen van een website zit het verschil in de prijs vaak in de manuren en expertise die in je site gaan zitten. Is het allemaal maatwerk, of wordt er een standaard website van de plank afgetrokken met jouw logo erop? Hoeveel expertise is er nodig om aan jouw wensen te voldoen? Is je website slechts een bron van informatie en contact? Of moeten er bepaalde functionaliteiten op komen zoals een webwinkel, plansysteem of wat dan ook.
Door deze factoren kan de prijs van jouw website al snel verschillen tussen de 500-1.000, 1.000-5.000, 5.000-10.000 en 10.000+. Uiteraard gaan er ook wel is websites over de toonbank van 100.000+. Maar dan hebben we het over complexe systemen, zoals bijvoorbeeld overheidsinstellingen.
500-1.000
Bij een website in deze prijscategorie hoef je geen maatwerk te verwachten. Hierbij zal je websitebouwer een template gebruiken en die installeren. Je zal een aantal pagina’s krijgen met jouw content, en that’s it. Deze categorie websites is iets wat ik zelf liever niet lever. Er zijn namelijk niet genoeg uren beschikbaar om iets moois, unieks neer te zetten. Een website die écht aansluit bij jouw wensen en goed aansluit bij jouw bedrijf.
1.000-5.000 / 5.000-10.000
In deze prijsklasse zitten de websites waar meer aandacht aan is besteed. Hierbij heeft jouw freelancer de uren beschikbaar om een unieke marketing machine te bouwen die aansluit bij jou waarden en imago. Ik hoor je denken, tussen 1 en 10 duizend euro zit nogal veel verschil. Dat zal in dit geval vaak zitten in de complexiteit van de site. Hoeveel pagina’s heeft de site? Moet er nog een huisstijl ontworpen worden, of bestaat die al? Allerlei factoren die invloed hebben op de prijs. Met mijn bedrijf bevind ik me in deze prijsklasse. Ik wil klanten graag helpen met een uniek product, iets wat technisch klopt, aansluit bij de doelgroep én de wensen van de klant.
Ben je enthousiast geworden over een website in deze prijsklasse? Neem dan gerust contact met mij op en wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen!
10.000+
Deze categorie zal je sneller zien bij grote bureau’s. Waarbij meerdere mensen actief zijn met hun eigen disciplines. Hierbij komt er vaak een project manager bij en er zal meer maatwerk bij komen kijken. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestaande CMS zoals WordPress, maar alles zal uit maatwerk bestaan. De kosten gaan hierdoor snel omhoog.
Conclusie
Ik hoop dat ik je op deze manier antwoord heb kunnen geven op de vraag, wat kost een website? En daarbij ook waarom het ene bedrijf maar 750 euro rekent, en de andere 7.500. Zoals ik al vertelde is het erg vergelijkbaar met het kopen van een auto. Het verschil in comfort, expertise, gebruiksvriendelijkheid, de opties en extra’s hebben veel invloed op de prijs.
Wanneer je met mij zou willen samenwerken bied ik het liefst mijn websites aan in de categorie tussen de 1,5 en 6 duizend euro. Ik begrijp goed dat het voor een klein bedrijf een grote investering kan zijn, maar door het maatwerk, expertise en aandacht die aan de website wordt gegeven kan dit zeker terugverdiend worden. Door een offerte aan te kan ik een gerichte inschatting maken van de kosten voor uw nieuwe website.
Wil je een website laten maken westland? Vanuit het Westland bouw ik websites voor lokale ondernemers!