Waarom je niet moet bezuinigen op je werkplek

01-09-2020
Niet bezuinigen op je werkplek

Ik ben als freelance designer dag in dag uit werkzaam in mijn kantoor. Op deze plek waar ik zo’n 40 a 50 uur per week kan ik heel prettig werken. En dat vind ik ook erg belangrijk! Ik heb hier alle rust, de perfecte inrichting, een prettig bureau en een razendsnelle laptop. In dit artikel geef ik je een kijkje in hoe mijn werk situatie eruit ziet!

Ik huur dus een kantoor voor mijn bedrijf. En dat terwijl ik eigenlijk ook prima vanuit huis zou kunnen werken. Toch heb ik de keuze gemaakt om dit niet te doen. Het hebben van een kantoor vind ik erg prettig werken. Ik heb hierdoor namelijk een plek waar ik iedere ochtend naar toe kan gaan. En kan ik aan het einde van de middag mijn spullen opruimen en ook naar huis gaan. Hierdoor kan je je werk echt een beetje achter laten.

In de eerste maanden van mijn eigen bedrijf werkte ik nog wel vanuit huis. Maar ik merkte al snel dat ik daar niet gelukkiger van werd. Ik voelde me namelijk een beetje een kluizenaar. Je komt namelijk ‘s ochtends je bed uit en dan begon ik meteen met werken. Het einde van de dag bestond niet echt voor mij… Ik stopte pas zodra ik klaar was of echt geen concentratie meer over had.

Daarnaast vind ik het ook prettiger om klanten te kunnen ontvangen in mijn kantoor, dan dat ik ze bij mij thuis moet uitnodigen. Ik vind dit persoonlijk ook wat professioneler. In mijn kantoorgebouw kan ik gebruik maken van een vergaderruimte, dus ik zit hier ook regelmatig!

Mijn bureau is de plek waar ik het meeste zit, dus vind ik het belangrijk dat dit ook perfect is afgesteld op mijn wensen. Tijdens het werken moet je je niet kunnen ergeren aan je stoel, je toetsenbord, muis, beeldscherm of snelheid van je laptop. Dit zorgt alleen maar voor onnodige frustratie en afleiding.

Daarom vind ik het belangrijk om niet te bezuinigen op je werkplek. Mijn setup bestaat uit twee 4K beeldschermen die aan een laptop stand hangen. Hierdoor kan je de perfecte hoogte instellen en is je bureau weer wat leger. Mijn bureau zelf kan ik ook van hoogte verstellen, waardoor ik af en toe staand kan gaan werken.

Onlangs heb ik ook een nieuwe laptop gekocht. Mijn vorige macbook had ik pas 1,5 jaar. Was deze nu al afgeschreven? Nee, dat niet. Maar ik merkte dat de processor van mijn laptop mijn twee 4K beeldschermen in combinatie met het gebruik van veel zware programma’s niet meer aan kon.

Dus heb ik besloten om een nieuwe macbook te kopen, met alle specificaties zo hoog en goed als maar mogelijk is. Een flinke investering, maar hierdoor hoef ik mij niet meer te ergeren aan mijn laptop. Ik kan ongestoord werken, heerlijk!

Dit alles zorgt er onder andere voor dat ik mijn dagen zo productief mogelijk in kan delen, ongestoord kan werken en niet onnodig afgeleid wordt! Ik denk dat dit de basis moet zijn van iedere werkplek en bedrijf.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Maak jouw bedrijf onweerstaanbaar voor klanten door de kracht van Unique Selling Points te begrijpen

Maak jouw bedrijf onweerstaanbaar voor klanten door de kracht van Unique Selling Points te begrijpen

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

7 Redenen waarom uw bedrijf een website nodig heeft!

Jouw ideale klant bepalen

Jouw ideale klant bepalen