Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

22-09-2020
mond tot mond reclame

Heeft jouw bedrijf een nieuwe website nodig? Een website is een van de belangrijkste marketing kanalen van iedere onderneming! Daarom is het belangrijk om dit goed op orde te hebben.

Ik hoor nog regelmatig bedrijven zeggen: “Ik heb geen website nodig, al mijn klanten komen dankzij mond tot mond reclame.”. Dit zijn uitspraken waar ik het niet altijd mee eens ben. De manier waarop een potentiële klant jouw bedrijf leert kennen kan zeker dankzij mond tot mond reclame zijn. Maar waardoor wordt deze potentiële klant overtuigd om contact met jou op te nemen? Met alleen de lovende woorden die iemand anders over jouw bedrijf vertelt? Of ga je dan toch nog even op de website kijken om te kijken wat voor bedrijf het is?

Precies! Voordat een potentiële klant contact met jouw gaat opnemen neemt hij bijna altijd even een kijkje op de website! Puur om te zien wat voor bedrijf je bent, wat je allemaal doet, voor wie je dit hebt gedaan en hoelang je al in het vak zit.

Bedrijven doen onderzoek

Om zoveel mogelijk uit je mond tot mond reclame te krijgen is het dus belangrijk om een goede website te hebben. Het komt namelijk zelden voor dat wanneer iemand jouw bedrijf aanraad, dat diegene dan gelijk zonder te kijken contact met je opneemt om zaken met je te doen. De kans dat iemand voor onderzoek gaat doen naar jouw bedrijf is namelijk erg groot.

 

Zorg dat je te vinden bent

Daarom is het ook belangrijk dat jouw bedrijf goed vindbaar is naar Google. Zodra je iemand jouw wijst op een bedrijf denk je toch al snel: “Eventjes googlen”. Zorg er dus voor dat wanneer een bedrijf naar jou googled dat jij dan bovenaan staat zodat hij makkelijk je website kan vinden!

 

Vertel duidelijk je verhaal

Wanneer iemand positief over jouw bedrijf spreekt, moet je die verhalen natuurlijk wel bevestigen op je website. Zorg dat er voldoende informatie beschikbaar op je website is zodat de bezoeker zich in kan lezen.

 

Contactgegevens

Is de bezoeker overtuigd van jouw bedrijf? Zorg er dan voor dat hij gemakkelijk contact met je kan opnemen! Zet je contactgegevens dus altijd op een prominente plek op je website. Zorg dat ze onderaan in je footer staan, maar je kan ze ook al bovenaan bij je menu zetten. Daarnaast is je bezoeker gewend dat iedere website een contactpagina heeft. Plaats deze ook als laatste in het rijtje van je menu, want dat is de plek waar jouw bezoeker als eerst gaat kijken. Hierdoor kan hij gemakkelijk contact met jou opnemen en heb jij er misschien wel weer een nieuwe klant bij!

 

Laat je website maken door een expert!

Wanneer je je website laat maken door een expert dan weet je zeker dat bovenstaande punten goed behandeld worden. Ik zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat bezoekers jouw bedrijf leren kennen op de manier die bij jouw past. Daarnaast regel ik natuurlijk ook dat je bezoekers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen opnemen. Ook zorg ik voor een goede positie in Google voor jouw bedrijf!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe spreek je je doelgroep aan?

Hoe spreek je je doelgroep aan?

Hoe het F-patroon kan zorgen voor een hogere conversie op jouw website

Hoe het F-patroon kan zorgen voor een hogere conversie op jouw website

Hoe win je vertrouwen op je website?

Hoe win je vertrouwen op je website?