Waarom een WordPress website?

12-11-2019
wordpress website

Ik krijg regelmatig de vraag: “Waarom bouw jij je websites met WordPress?”. Naast dat WordPress het meest gebruikte CMS systeem ter wereld is, zijn er nog veel andere voordelen. Daarom neem ik jullie vandaag mee in de redenen waarom ik gebruik maak van WordPress.

Allereerst, wat is WordPress?

Ook al heb je nog nooit iets met websites bouwen gedaan, is de kans groot dat je al wel eens van WordPress gehoord. Soms hoor ik de opmerking: “Dat is toch alleen om te bloggen?”. Maar je kan veel meer met WordPress! WordPress is namelijk het meest gebruikt CMS ter wereld. Een CMS staat voor Content Management System. Dat is dus het systeem waarmee je aan de achterkant van de website wijzigingen kan maken. Zonder dat je enige kennis hoeft te hebben van codes zoals HTML kan je zelf een website bouwen en wijzigen dankzij een CMS. Zoals ik al vertelde is WordPress het meest gebruikte CMS ter wereld, dat komt door de vele voordelen die het platform te bieden heeft.

 

Waarom een WordPress website?

Zo is WordPress een Open Source systeem. Dit betekend dat iedereen er aan mee kan werken en verbeteringen kan maken aan het systeem. Zo kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld zelf handige thema’s of plugins ontwikkelen die de gebruikers kunnen installeren voor een website. Ik maak bij het ontwikkelen van mijn websites ook gebruikt van deze thema’s en plugins. Zo maak ik gebruik van een van de beste thema’s, genaamd Divi.

Daarnaast is een ander voordeel van WordPress dat het heel gebruiksvriendelijk is. Je hoeft als leek niet veel kennis te hebben van codetalen. Zo kun je op een gebruiksvriendelijke manier aanpassingen aan je eigen website. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk afbeeldingen, teksten en video’s toevoegen zonder dat er een ontwikkelaar bij hoeft te zitten.

Ook kan je met een WordPress website relatief makkelijk goed scoren in Google. Met de juiste kennis van instellingen en plugins kan je ervoor zorgen dat jouw site goed scoort in Google.

Dat waren een aantal van de voordelen waarom ik kies voor WordPress! Vond jij dit een interessant artikel? Laat het me dan gerust even weten in een berichtje, voor vragen mag je ook altijd contact met mij opnemen.

Wil je een website laten maken westland? Vanuit het Westland bouw ik websites voor lokale ondernemers!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Het volledige website proces

Het volledige website proces

Wat is het beste WordPress thema?

Wat is het beste WordPress thema?

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?