Waarom een webshop een goede toevoeging is voor je bedrijf

21-07-2021
webshop

Een webshop is een handige plek om je bedrijf een extra boost te geven! We hebben in de afgelopen tijd gezien dat veel bedrijven tijdens de corona hun winkel moesten sluiten. Voor veel van deze bedrijven is een webshop de redding geweest om deze lastige tijd te overleven. Maar naast het online verkopen van je producten heeft een webshop nog meer voordelen!

Het hebben van een webshop heeft een aantal voordelen, uiteraard zorgt het voor een online verkoopkanaal van je producten waardoor je omzet zal stijgen. Maar daarnaast heeft het hebben van een webshop nog een aantal extra voordelen!

Verzamelen van gegevens

Wanneer je een webshop online heb staan kan je via deze weg je producten verkopen. Dankzij een webshop kan je toevang krijgen tot hele waardevolle gegevens. Zo kan je heel laagdrempelig vragen of ze het e-mail adres mag gebruiken voor jou mailing-lijst. Zo kan je deze klanten blijven behouden door e-mail marketing in te zetten.

Maar daarnaast krijg je ook veel data over je producten. Je kan namelijk heel gemakkelijk inzien welke producten er goed lopen in welke periode. Dankzij de gegevens die je klanten achterlaten, zowel bewust als onbewust, krijg je ook inzicht in wie ze zijn, waar ze vandaan komen, hoe en wanneer ze bij jou shoppen!

Hele nuttige informatie waar je ook in je winkel op kan inspelen!

Altijd en overal je producten verkopen

Het hebben van een webshop verruimt de openingstijden van jouw winkel. In je winkel moet er altijd iemand aanwezig zijn om de klanten te helpen en om ze af te laten rekenen. In je webshop gebeurt dit uiteraard allemaal vanzelf! Zo kunnen klanten 24/7 bestellingen bij jou plaatsen. Daarnaast is de locatie van jou winkel ook niet meer van toepassing op je webshop. Je ontvang namelijk met al het gemakt ook bestellingen uit de andere kant van het land! Hoe gaaf is dat?

De combinatie van je winkel en webshop

Het hebben van een fysieke winkel en een webshop is een gouden combinatie! Zoals in de ondernemer wordt beschreven is een webshop een handige tool om er achter te komen waar veel van je klanten zitten. Zo ontstaat er daardoor ook een mogelijkheid om te kijken of die locatie misschien interessant voor je kan zijn. Daarnaast hebben ze bij Coolblue ook gemerkt dat zodra ze een winkel openen in Rotterdam dat de online verkopen in dat gebied omhoog gaan. Dat zou je niet denken hé? Er zijn twee redenen dat de online verkopen omhoog gaan zodra er een winkel in de buurt opent. De eerste reden is dat klanten, in het geval van Coolblue, gemakkelijk even een kijkje kunnen nemen bij een (duur) wat ze op het oog hebben. Vervolgens gaan ze naar huis, slapen ze er nog een een nachtje over, en bestellen hem vervolgens online! Daarnaast zorgt de fysieke winkel er ook voor dat het merk Coolblue meer top of mind zit. Zodra een klant een product nodig heeft zal hij daardoor dus sneller aan Coolblue denken dan bijvoorbeeld aan Mediamarkt!

 

Online catalogus

Tot slot kan je webshop ook goed werken als een goede online catologus. Dit kan bijvoorbeeld heel goed werken voor een lokale kleding winkel! Hierdoor kunnen je klanten online kijken wat je allemaal in de winke heb hangen. Zodra ze iets zien wat naar hun smaak is komen ze naar je toe om het bijvoorbeeld te passen en bij je af te rekenen. Zo draagt je webshop bij aan meer klanten in je winkel!

 

Ben jij al overtuigd van het feit dat een webshop een goede toevoeging is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met mij op om een webshop te laten maken! Dan kunnen we de mogelijkheden te bespreken hoe we meer van jouw producten kunnen verkopen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Je oude website vervangen, het is tijd!

Je oude website vervangen, het is tijd!

Hoe maak je je website sneller?

Hoe maak je je website sneller?

Hoe maak je een goede over ons pagina?

Hoe maak je een goede over ons pagina?