Waarom een huisstijl?

17-09-2019
huisstijl

Een huisstijl, identiteit, branding of corporate identity, allemaal synoniemen voor het onderwerp waar wij het vandaag over gaan hebben! Hier in The Most Valuable Place wil ik je graag wat meer vertellen over het belang van, waarom een huisstijl?

Maar eerst, wat is een huisstijl?
Een bedrijfs-identiteit is meer dan een je logo. Het is je gehele bedrijfsidentiteit. Het zijn eigenlijk de manier waarop je bedrijf zichzelf naar buiten presenteert. In je huisstijl worden alle verschillende uitingen bedacht en bepaald. Dat kan dus gaan van je logo, visitekaartje, briefpapier, maar ook je menukaart, gevel, autobestickering, social media posts, fotografie en ga zo maar door.

Waarom een huisstijl?

 

1. Onderscheiding

Misschien wel de belangrijkste reden waarom een huisstijl zo belangrijk is. Je kan jezelf namelijk onderscheiden van je concurrentie. In deze tijd is het belangrijk dat je opvalt en je concurrentie voor blijft.

 

2. Herkenning

Aansluitend op het vorige punt kan een goede branding zorgen voor herkenbaarheid. Wanneer deze consistent wordt doorgevoerd zullen je potentiële klanten je makkelijker onthouden.

3. Geloofwaardigheid

Door gebruik te maken van een professionele huisstijl bouw je meer geloofwaardigheid op. Dankzij een huisstijl kan jij je bedrijf professioneel neerzetten op de markt en wordt je sneller serieus genomen.

 

4. Jouw doelgroep op de juiste manier aanspreken.

Over een identiteit wordt goed nagedacht. Het is niet alleen een mooi logo met je lievelingskleur. Nee het gaat dieper dan dat. Welke kleur en stijl sluit het beste aan bij jouw doelgroep? Wanneer je dit op orde hebt zal je merken dat je je klanten sneller kan bereiken.

 

Ik begrijp goed dat het maken van een huisstijl misschien niet binnen je eigen skill-set past. Het is namelijk best een technische klus om een stijl te creëren die goed past bij iedere uiting.

Ben je enthousiast geworden over het bedenken van je eigen huisstijl? Begrijp je nu de belangen van waarom een huisstijl? Ik wil je daar graag bij helpen! Gebruik het onderstaand contactformulier om mij een berichtje te sturen, of doe dit via een van mijn socials. Ik ben benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe moeten je bezoekers navigeren?

Hoe moeten je bezoekers navigeren?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?

WordPress Thema Divi – Review!

WordPress Thema Divi – Review!