Waarom ben ik begonnen als ondernemer?

23-08-2021
begonnen als ondernemer

Op 1 oktober 2018 heb ik mijzelf ingeschreven als ZZP’er bij de Kamer van Koophandel als Menno van Paassen Freelance Design. Toen nog met het idee: “Ik zie wel waar het naartoe gaat”. Inmiddels heb ik een hele andere mindset!

Even een kort stukje achtergrond. Tijdens mijn studie, Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam, werkte ik al bij een agency. Ik werkte samen met een aantal andere creatievelingen bij het marketing bureau CoffeeBottle. Dit bedrijf was op een natuurlijke manier ontstaan vanuit het Youtube kanaal (HoeGaatDat) waar ik met een aantal andere aan werkte. Op dit kanaal maakte wij educatieve uitleg-video’s over creatieve programma’s zoals Photoshop. Toen dit kanaal begon te groeien kwamen er ook meer aanvragen vanuit bedrijven of we onze kennis ook voor hun konden toepassen.

Op die manier is CoffeeBottle ontstaan onder leiding van Rino de Boer en Tom Lulofs. Aangezien het team klein was en we vanaf het begin af aan erbij betrokken waren voelde dit eigenlijk al als een eigen bedrijf. Hier heb ik dus in de eerste jaren kunnen proeven aan het ondernemerschap.

Naar mate mijn studie tot zijn einde liep, ging ik wat meer nadenken over welke richting ik zelf op wilde gaan. Vanwege mijn Westlandse achtergrond kreeg ik al snel het idee om hier mijn eigen bedrijf op te richten. Ik wilde mij richten op de lokale ondernemer om zo de Westlandse bedrijven een betere online zichtbaarheid te geven.

Al snel merkte ik ook dat ik het veel leuker vond om met Westlanders samen te werken. Er is namelijke een zelfde manier van werken, maar ook van praten en afspraken met elkaar maken. Dit ervaarde ik anders dan in Rotterdam!

Waarom dan een eigen bedrijf?

Ik heb nooit lang getwijfeld om voor mijzelf te starten. Aangezien ik al aardig wat ervaring had op gedaan bij CoffeeBottle wist ik wat mij te wachten stond. Ik had al veel aspecten van het ondernemen zelf ervaren en ook kennis op gedaan over de verschillende facetten zoals sales-gesprekken, offertes, mail contact etcetera.

In 2018 woonde ik ook nog thuis bij mijn ouders, dus er was weinig risico. Ik ging er heel blanco in: “Ik zie wel of het wat gaat worden”. Gelukkig ging het vrij snel goed lopen en kon ik dankzij mijn netwerk de eerste opdrachten binnen halen. In het Westland is mond-tot-mond reclame altijd sterk aanwezig, dus vanuit deze eerste opdrachten kwamen er al snel meer aan. Het balletje begon te rollen en is eigelijk nooit gestopt met rollen.

 

Wat vind ik zo leuk aan ondernemen?

Het gevoel dat je je eigen boontjes moet doppen vind ik heerlijk! Zelf verantwoordelijkheid nemen en er 120% voor gaan. Niemand anders gaat het voor je doen, dus als het mislukt is dat waarschijnlijk je eigen fout. Deze mentaliteit geeft mij iedere dag weer gigantisch veel motivatie om weer te gaan knallen. Daarnaast vind ik de vrijheid om te werken wanneer en waar je wilt ook echt heerlijk!

 

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen waar ik vandaan kom en waarom ik ben gestart met ondernemen. Mocht je vragen hebben over je eigen bedrijf runnen mag je mij altijd een berichtje sturen!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe richt je je home pagina in?

Hoe richt je je home pagina in?

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Hoe kan je autoriteit uitstralen uit op je website?

Hoe kan je autoriteit uitstralen uit op je website?