7 Voordelen van een freelance designer

29-10-2019
freelance designer

Wat zijn de voordelen van een freelance designer? Naast de contractuele voordelen zoals belastingen, premies, vakantiedagen en ziektekosten zijn er veel voordelen! In dit artikel neem ik je mee in de verschillende voordelen van het samenwerken met een freelance designer, zoals mijzelf!

Maar eerst, wat is een freelance designer?

Een freelancer is eigenlijk gewoon een zelfstandige ondernemer. Iemand met een eigen BTW-nummer die jij als bedrijf kan inhuren. Je kan een freelance designer inhuren voor een opdracht, of om op het bedrijf te laten werken.

Zoals ik al vertelde zijn er een aantal contractuele voordelen van samenwerken met een freelancer, namelijk:

  • De werkgever huurt een freelancer enkel in voor de periode dat hij hem nodig heeft.
  • U hoeft geen belasting en sociale premies af te dragen.
  • Er hoeven geen vakantiedagen of dertiende maand worden uitbetaald.
  • De werkgever heeft geen loondoorbetalingsverplichting bij ziekte.
  • U bent niet gebonden aan het ontslagrecht wanneer het werk af is.

Maar in dit artikel wil ik je meenemen in de argumenten die echt belangrijk voor jouw bedrijf kunnen zijn om samen te werken met een freelancer. Want er zijn nogal wat verschillen als het gaat om het inhuren van een freelance designer, of een groot agency.

Voordelen freelance designer

1. Freelancers hebben een frisse blik
Als bedrijf is het vaak lastig te bedenken wat er allemaal nodig is op bijvoorbeeld een nieuwe website. Een freelance designer kan hier een frisse blik aangeven, nieuwe oplossingen bieden of goedkopere alternatieven.

 

2. Freelancers zijn flexibel
Samenwerken met een freelance designer is erg fijn aangezien freelancers altijd erg flexibel zijn. Je kan ze altijd bellen en ze zullen altijd voor je klaar staan. De werkdag van een freelancer stopt namelijk niet om 5 uur.

 

3. Freelancers worden onderdeel van jouw bedrijf
Als freelancer duik ik volledig in jouw bedrijf. Ik wil alles weten om een zo goed mogelijk resultaat te bieden. Hierdoor kan ik mij goed inleven in de cultuur van het bedrijf.

 

4. Freelancers zijn zelf ook ondernemers
Aangezien freelancers zelf ook ondernemers zijn begrijpen wij goed hoe het is om te investeren, of iets uit te besteden. Met onze ondernemersmentaliteit weten we dat u graag de kosten laag wilt houden, en dat brengt mij bij het volgende punt.

 

5. Freelancers hebben relatief lage kosten
De kosten van het inhuren van een freelance designer liggen vaak een stuk lager dan van een groot bureau. Er hoeft geen huur van een groot pand betaald te worden of personeelskosten van personeel waar jij niks mee te maken hebt.

 

6. Freelancers zijn altijd gemotiveerd
Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel van samenwerken met een freelance designer. Een freelancer doet wat hij het liefste doet, in mijn geval is dat websites bedenken, ontwerpen en ontwikkelen! Hierdoor ben ik altijd gemotiveerd om ieder project goed uit te voeren. Het gaat immers ook om mijn eigen imago die ik graag hoog wilt houden.

 

7. Freelancers zijn veelzijdig
Omdat ik iedere week met verschillende bedrijven samenwerk om verschillende oplossingen te bedenken heb ik veel veelzijdige kennis. Hierdoor weet ik ondertussen goed hoe ik op verschillende situaties een passende oplossing kan bieden.

 

Ik hoop dat ik je op deze manier heb kunnen overtuigen van de voordelen van samenwerken met een freelance designer. Wil jij je nieuwe projecten en ideeën graag met mij uitvoeren? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Waarom een huisstijl?

Waarom een huisstijl?

12 Sites voor gratis stockfoto’s

12 Sites voor gratis stockfoto’s