Terugblikken op 2020

21-12-2020
terugblikken 2020

2020, wat een jaar he? In dit artikel ga ik even terug blikken op hoe dit jaar voor mij is geweest, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Het is in ieder geval een jaar die we niet snel zullen vergeten!

Ik mag van geluk spreken dat 2020 voor mij eigenlijk een heel goed jaar is geweest. Uiteraard is het corona virus iets verschrikkelijks wat ons allemaal is overkomen. De ene persoon heeft er meer mee te maken gehad dan de andere. Dus ook ik was in het begin even bang wat dit ging betekenen voor mij, zowel persoonlijk als voor mijn bedrijf.

Gelukkig heeft mijn bedrijf een gezonde groei gehad in het afgelopen jaar. Het is niet zo dat de business door het dak heen schoot, maar het is er zeker niet rustiger op geworden. Er waren in mijn geval wel een aantal projecten die vanwege de corona crisis uitgesteld zijn naar een later moment. Maar daarnaast kwamen er ook veel nieuwe projecten bij. Met name van de wat grotere bedrijven, die de rustigere periode aangrepen om een nieuwe website te laten maken. Ook zijn er zijn ook projecten bij gekomen van bedrijven die door de corona crisis inzagen hoe belangrijk eigenlijk een website voor een business kan zijn.

Op persoonlijk vlak is er ook het een en ander gebeurd. Uiteraard was mijn vakantie, waar ik stiekem aardig naar uit keek en aan toe was, gecanceld. Ik zou namelijk samen met mijn vriendin het prachtige IJsland gaan ontdekken. Gelukkig hebben we alles goed kunnen regelen en gaan we een nieuwe poging wagen zodra dit weer mogelijk is.

Als alternatief op deze vakantie hadden we besloten om in September een vakantie in eigen land te houden! Wel een beetje anders, maar ook super leuk om je eigen land is ‘opnieuw’ te ontdekken.

Ook heb ik in 2020 samen met mijn vriendin ons eerste huis gekocht! Een mooi rijtjes huis in het centrum van het dorp waar ik woon. Hoe gaaf is dat je na twee jaar ondernemen al een huis kan kopen?! Dit is iets waar ik heel trots op ben en ik kan niet wachten om te gaan verhuizen. Op 4 januari krijgen we de sleutel van ons mooie nieuwe huisje. De woning is gelukkig al helemaal opgeknapt dus we kunnen er vrij snel in.

In de tussentijd is het laatste kwartaal van 2020 weer super druk, dus ben ik hard aan het werk om alle projecten tot een mooi eindresultaat te krijgen. Ik kan terug kijken op een jaar wat ondanks alles voor mij toch als een positief jaar is geworden. Alle persoonlijke én zakelijke doelen die ik heb gesteld zijn gehaald en ik kan niet wachten om in 2021 weer keihard door te gaan knallen en om nog meer te groeien!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

4 Tips om van een bezoeker een klant te maken!

Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website?

Menno van Paassen gaat verder als Studio MVP

Menno van Paassen gaat verder als Studio MVP