Je oude website vervangen, het is tijd!

17-12-2019
oude website vervangen

Ik kom nog regelmatig websites tegen waarvan ik denk, dit bedrijf moet de oude website vervangen. Wanneer ik aan een ondernemer vraag waarom hij hier niets aan doet krijg ik altijd dezelfde soort antwoorden. “Ik doe toch niks met mijn website”, “Er komen toch geen klanten binnen via de site”, “Ik heb er geen tijd voor”. Dit zijn allemaal argumenten verholpen kunnen worden wanneer je een nieuwe website laat bouwen. Want wanneer je dit goed aan laat pakken kan je zonder er tijd in te steken automatische nieuwe klanten binnen halen!

Waarom moet ik mijn oude website vervangen door een nieuwe?

Aan de hand van 8 verschillende argumenten kunnen we concluderen dat de meeste oude websites toe zijn aan vervanging!

1. De inhoud is achterhaald

De inhoud die al jaren lang stil op uw website staat is waarschijnlijk achterhaald! Er bestaat een grote kans dat het niet meer overeenkomt met uw huidige verhaal, diensten en specialiteiten. Wordt het niet eens tijd om hier kritisch naar te kijken?

2. U kan uw eigen site niet beheren

Waarschijnlijk is een van de redenen waarom uw inhoud achterhaald is, is dat u uw eigen website niet kan beheren. Oude website beschikken vaak niet over een ‘CMS’. Een Content Management Systeem, ofterwijl een systeem waarmee je je content makkelijk kan wijzigen zoals WordPress.

3. Uw website is niet geschikt voor mobiel

Wanneer u een oude website heeft is deze waarschijnlijk niet geoptimaliseerd voor mobiel. Een aantal jaar geleden was nog niet eens mogelijk om websites via je mobiel te bezoeken. Vandaag de dag wordt er nog vaker een website via mobiel bezocht van via desktop.

4. De website is slecht beveiligd

Tegenwoordig zijn er verschillende regels en wetten waar je met je website aan moet voldoen! Zo is de veiligheid van je website erg belangrijk. Heeft uw website wel een SSL certificaat? Of terwijl een slotje in de menubalk? Dit is namelijk erg belangrijk om te hebben! Een goede website om dit te controleren is via de Sitecheck van Sucuri.

5. De website wekt geen vertrouwen

Maakt uw website geen gebruik van echte foto’s van u en uw personeel, uw werkplek of producten? Heeft u geen testimonials? Dan wekt u weinig vertrouwen op bij de bezoekers op uw website.

6. Uw website wordt niet gevonden via Google

Oude websites staan vaak niet goed ingesteld bij Google. Hierdoor wordt uw website niet goed gevonden en komt u niet hoog in de zoekresultaten. Een nieuwe website zal hier wel goed op ingesteld zijn, en dat betekent dus meer bezoekers, en dus meer klanten! Een goede website om dit te controleren is via de gratis Sitechecker Pro.

7. Het design van uw website is achterhaald

Wanneer uw website al een aantal jaar oud is, is het ontwerp waarschijnlijk achterhaald. Tegenwoordig bestaan er nieuwe technieken waardoor uw website er een stuk beter uit kan zien dan vroeger.

8. Uw website is traag.

Hoe ouder uw website, hoe trager deze wordt. Wanneer er niet genoeg onderhoud wordt gepleegd aan de website kan deze naar verloop van tijd langzamer worden. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel nieuwe technieken die ervoor kunnen zorgen dat een site snelle wordt. Heeft u dus een hele oude website? Dan is de kans groot dat deze nog niet gebruikt maakt van die technieken waardoor de site dus nog erg traag is. Maar waarom moet mijn website dan snel zijn? Naast dat het voor de gebruiker erg prettig is dat hij niet 5 seconden moet wachten voordat een pagina is ingeladen, vindt Google het ook erg belangrijk. Wanneer uw website traag is, zal dit ook slecht zijn voor uw positie in Google. Je kan via de volgende gratis websites de snelheid van uw website controleren: GoogleGTMetrix of Pingdom Tools.

Ik hoop dat ik u heb overtuigd waarom uw oude website vervangen moet worden door een nieuwe of een goede opfrisser nodig heeft! Dus, waar wacht u nog op? Wilt u de mogelijkheden bespreken van een nieuwe website, dan kan u gerust contact met mij opnemen.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Waarom een huisstijl?

Waarom een huisstijl?

Is jouw website een online visitekaartje of haalt hij klanten binnen?

Is jouw website een online visitekaartje of haalt hij klanten binnen?

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?