Logo laten maken door een ontwerper

05-11-2019
logo laten maken

Bent u een bedrijf wat zich gevestigd heeft in het Westland? Dan kan ik mij goed voorstellen dat u graag samenwerkt met andere Westlanders. Aangezien ik zelf een lierenaar ben kan u bij mij uw logo laten maken in het Westland. Ook wanneer u al een logo heeft, kan ik u helpen met het vernieuwen of moderniseren van uw logo. In dit artikel van The Most Valuable Place leg ik u uit waarom een logo belangrijk is voor uw onderneming.

Wat is een logo?

Een logo is een beeldmerk van een bedrijf of organisatie en wordt ingezet om de herkenbaarheid van het merk te vergroten. Een logo kan bestaan uit symbolen en tekst en is onderdeel van de huisstijl van het bedrijf of organisatie. Bekijk ook mijn pagina over Vormgeving om meer te weten te komen wat ik voor uw bedrijf kan betekenen.

 

Waar moet een goed logo aan voldoen?

 

  • Opvallen

Er zijn ongelofelijk veel verschillende bedrijven in de wereld. Een groot deel biedt min of meer dezelfde producten en diensten aan. Een opvallend en aansprekend logo kan ervoor zorgen dat uw bedrijf zich onderscheidt ten opzichte van de concurrent. Het zorgt ervoor dat klanten het bedrijf gaan herkennen en onthouden. Dit wordt vaak bereikt door een combinatie van kleur, typografie en iconen/ beeld.

 

  • Identiteit

Een goed logo is een verbeelding van de ziel en identiteit van een bedrijf is. Het logo is visualisatie van de kernwaarde en uitstraling van het bedrijf. Voor DB machinebouw heb ik enige tijd geleden een logo ontworpen. Dit bedrijf wilde een logo met een stoere en technische uitstraling. Deze waarde heb ik gevisualiseerd door een minimalistisch en strak beeldmerk van een tandwiel met daarin de letters van het bedrijf verwerkt.

  • Boodschap overbrengen

Veel bedrijven gebruiken hun logo om een boodschap over te brengen. Kleine elementen kunnen ervoor zorgen dat een dienst of doel van het bedrijf gevisualiseerd wordt. Een goed voorbeeld hiervan is het logo van zonnenbrillen.nl. Voor zonnebrillen.nl heb ik een logo ontworpen dat enerzijds laat zien welke producten er verkocht worden, zonnebrillen, en anderzijdes heb ik het enorme aanbod dat zonnebrillen.nl biedt gevisualiseerd in de vorm van een infinity teken.

Dus heeft u een nieuw logo nodig die opvallend is en de juiste identiteit en boodschap overbrengt naar uw klanten, neem dan contact op. 

Vond u dit een interessant artikel? Dat komt goed uit! Ik schrijf wekelijks dit soort artikelen. Wil je onderdeel uitmaken van The Most Valuable Place? Claim dan nu je plek hieronder!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website?

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

Waarom is onderhoud zo belangrijk voor je website?

Website laten maken in Zuid-holland

Website laten maken in Zuid-holland