Jouw voorbereiding op een website laten maken!

06-08-2020
voorbereiding website laten maken

Iedere website begint met een goede voorbereiding! Een nieuwe website laten maken is namelijk voor de meeste bedrijven een investering waar ze weer jaren mee vooruit willen gaan. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over hoe deze er uit moet gaan zien en hoe hij moet werken!

Voordat je een investering in een website gaat maken moet je voor jezelf duidelijk hebben wat de website voor jouw bedrijf moet gaan betekenen. Door dit goed uit te werken weet je zeker dat je goed voorbereid het proces in gaat van een nieuwe website laten maken.

Een website briefing

Het antwoord op deze voorbereiding is het schrijven van een goede website briefing! Dit is een document waarin je alle elementen van je nieuwe site in meeneemt. Hierdoor weet je zeker dat je over alle belangrijke onderdelen en stappen heb nagedacht. Het is namelijk voor een webdesigner heel prettig om een bestand van jouw als opdrachtgever te ontvangen met daarin een compleet overzicht van de opdracht.

 

E-book
Een aantal weken geleden heb ik een E-book geschreven met daarin alles wat je in een website briefing zou moeten meenemen. In dit E-book zit ook een template zodat je gemakkelijk je eigen website briefing kan schrijven!

Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om in te schatten wat er nou allemaal in die website briefing moet komen. Want waar moet je allemaal over nadenken? Wat wil een webdesigner allemaal van je weten wanneer jij een nieuwe website wilt hebben? Want dat is namelijk een aardige lijst!

 1. Je bedrijfsinformatie
 2. Kernwaarden, visie en missie
 3. Jouw doelgroep
 4. De opdrachtomschrijving
 5. De doelstelling
 6. De verschillende pagina’s
 7. De functionaliteiten van je website
 8. Inspiratie van andere websites
 9. De website hosting
 10. Planning
 11. Het budget
 12. En tot slot, het vervolg

Wil jij zelf aan de slag gaan met je eigen website briefing? Download dan mijn gratis E-book en kom erachter wat je precies bij deze 12 onderdelen moet invullen. In het E-book krijg je uitleg over waarom deze punten belangrijk zijn en tot slot kan je het template in Microsoft Word of in Pages downloaden zodat je deze zelf kunt invullen.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe richt je je home pagina in?

Hoe richt je je home pagina in?

Waarom ben ik begonnen als ondernemer?

Waarom ben ik begonnen als ondernemer?

Deze pagina’s zijn onmisbaar op jouw website!

Deze pagina’s zijn onmisbaar op jouw website!