Inspiratie opdoen voor je nieuwe website?

07-07-2020
inspiratie nieuwe website

Heeft jouw bedrijf een oude en slechte website? En hebben jullie echt behoefte aan een nieuwe website? Ga dan eerst inspiratie opdoen voor je nieuwe website! Want hoe kan je een nieuwe website laten maken, als jij niet duidelijk weet wat je wilt?

Het is daarom altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen naar wat je met je nieuwe website wilt. Hoe moet hij er uit komen te zien, en wat moet hij allemaal kunnen? Vraag jezelf af wat je nieuwe site voor jouw bedrijf moet gaan betekenen, dan kan je websitebouwer hier rekening mee houden.

Naast dat je de doelen voor je website moet stellen en de functionaliteiten duidelijk moet hebben is het natuurlijk ook prettig om een idee te hebben van hoe je site eruit moet gaan zien.

Wat voor uitstraling moet je website hebben? Hoe kan je hem aan laten sluiten bij je huidige huisstijl, of hoe kan je die naar een hoger niveau tillen? Daar kom je achter door inspiratie op te doen! Door inspiratie op te doen voor je nieuwe website kan je voor jezelf duidelijk maken wat je met je nieuwe site wilt, of juist niet wilt!

Want bij het opdoen van inspiratie moet je natuurlijk wel altijd opletten. Inspiratie op doen is kijken naar andere voorbeelden en daar elementen van onthouden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een kopie gaat maken van een bepaald voorbeeld. Mijn tip is, bekijk veel verschillende website’s, sla daar bepaalde kleine elementen van op. Combineer deze elementen en maak daar vervolgens is van wat echt jouw eigen is. Als je deze aanpak vasthoudt weet je zeker dat je geen kopie gaat maken van een andere site.

Waar kan je inspiratie opdoen voor je nieuwe website?

Er zijn op het internet heel veel verschillende plekken waar je inspiratie op kan doen voor jouw nieuwe website!

Concurrenten

De eerste en ook gelijk de beste tip is, kijk naar concurrenten! Hoe doen andere ondernemers het die in hetzelfde vakgebied zitten? Wat laten je concurrenten zien, en wat juist niet. Onderzoek niet alleen wat ze goed doen, maar vooral ook wat ze niet goed doen! Deze informatie kan je meenemen, en dat dan juist op jouw website wel goed doen!

Daarbij hoef je ook helemaal naar je naaste concurrenten te kijken, maar ga eens zoeken naar bedrijven uit jouw vakgebied die in een hele andere regio zitten. Aan de andere kant van het land, of misschien juist wel buitenlandse bedrijven. Hier kan je veel van leren en jouw website beter door maken.

Inspiratie website’s

Naast websites van je concurrenten zijn er ook verschillende platformen waar je veel inspiratie op kan doen op het gebied van websites. Neem eens een kijkje op sites als Dribbble.com of behance.com.

Daarnaast zijn er op Pinterest.com ook veel websites te vinden die je kan gebruiken als inspiratiebron. Het handige aan pinterest is dat je daar een board aan kan maken zodat je al je inspiratie op kan slaan en in een overzicht kan terug kijken!

Dus, ga jij aan de slag met het laten maken van een nieuwe website? Ga dan eerst inspiratie op doen!

Inspiratie opdoen voor je nieuwe website is een van de verschillende taken die je moet doen ter voorbereiding van het laten maken van een nieuwe website. Wil je weten waar je allemaal over na moet denken? Download dan mijn gratis E-book: Hoe schrijf je een goede website briefing. In dit E-book behandel ik alle taken die je moet doorlopen ter voorbereiding van een nieuwe website laten maken!

Wil je een website laten maken om meer klanten te krijgen? Dat kan, neem gerust contact met mij op.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Waarom je een website nodig hebt voor mond tot mond reclame.

Jouw ideale klant bepalen

Jouw ideale klant bepalen

Wat is het beste WordPress thema?

Wat is het beste WordPress thema?