Hoeveel is een website waard?

21-10-2020
website waard

Een website laten maken kan voor de meeste bedrijven een flinke investering zijn. Het laten maken van een website kan bij mij al snel tussen de €1500 en €3000 kosten. Maar hoe ga jij als bedrijf dit ooit terug verdienen? Hoeveel is een website waard?

Als website bouwer ben ik er natuurlijk van overtuigd dat je deze investering terug gaat verdienen! Het is wel afhankelijk van je type website, je investering, de branche en het product hoe snel je deze terug gaat verdienen. Voor de meeste bedrijven is het lastig om te bepalen hoeveel nieuwe klanten er nu daadwerkelijk uit een nieuwe website komt. Uiteraard bestaan er mogelijkheden zoals het meten van data, waar mailtjes en telefoongesprekken vandaan komen. Maar de daadwerkelijke opbrengst van een website blijft lastig te meten.

Even een kleine disclaimer tussendoor, in dit artikel heb ik het over de waarde van een website, en dus niet van een webshop. Bij een webshop is het namelijk een stuk makkelijker om de omzet te bepalen dan bij een website. Daarnaast bespreek ik dit onderwerp vanuit mijn eigen ervaring. Geen een website is het zelfde, dus mocht jij je website ergens anders heb laten maken kan je terug verdien tijd misschien een stuk langer zijn.

Wanneer je bij mij een website laat maken zorg ik er altijd voor dat we in de periode nadat de website live staat nog contact blijven houden. Op deze manier hoor ik van veel klanten of ze verschillen merken in het aantal aanvragen, mailtjes, belletjes en afspraken.

Vanuit mijn eigen ervaring blijkt dan dat de meeste klanten hun investering vrij snel terug verdienen! Tijdens het maken van een nieuwe website zorg ik er namelijk altijd voor dat deze betrouwbaar en overtuigend is. Door gebruik te maken van duidelijke ‘call to actions’ zal het aantal aanvragen procentueel sterk toenemen! Hierdoor ben ik er achter gekomen dat de meeste klanten na zoon half jaar hun investering in een nieuwe website al hebben terug verdient!

Maar moet je de waarde van een website altijd uitdrukken in extra klanten of extra omzet? Voor sommige bedrijven is een website van groot belang om een sterker merk neer te zetten. Of misschien wil je wel de naamsbekendheid vergroten, of meer mensen helpen met jouw gratis informatie, of meer personeel werven. Wanneer je website dit soort doelen heeft is het dus nog lastiger om een waarde te bepalen.

Dus hoeveel is een website waard? Naar mijn mening is een website dus altijd meer waard dan de investering die je maakt! In de ene branche duurt het misschien wat langer dan in de andere. Maar ik zie een website als een lange termijn investering die zich altijd hoort terug te betalen!

Uiteindelijk gaat het er dus om dat wanneer jij een nieuwe website laat maken bij een freelancer of bureau dat je daar een goed gevoel bij heb. Daarom laat ik altijd zo transparant mogelijk zien waar jou geld naartoe gaat en wat ik eraan doe om zo een goed mogelijk eindresultaat voor je te maken.

Wil jij samen met mij gaan werken aan een nieuwe sterke website voor jouw bedrijf? Als webdesigner uit het Westland kan ik jou daar natuurlijk mee helpen! Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoe moeten je bezoekers navigeren?

Hoe moeten je bezoekers navigeren?

Hoe maak je een goede over ons pagina?

Hoe maak je een goede over ons pagina?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?

Krijg jij ook hoofdpijn van hosting en domein?