Hoe win je vertrouwen op je website?

06-01-2021
Hoe win je vertrouwen

Vertrouwen winnen met je website, waarom is dat belangrijk en hoe doe je dat?! Zodra iemand voor het eerst op jouw website komt, moet je ervoor zorgen dat deze bezoeker jou gaat vertrouwen voordat hij zaken met je gaat doen. Maar hoe win je het vertrouwen van een website bezoeker?

Communiceren, communiceren en communiceren!

Dat is het aller belangrijkste op je website om te zorgen voor meer vertrouwen. Laat weten wat je doet, wie je bent. Wees hierin dus altijd transparant. In de wereld waar we vandaag in leven weten we allemaal dat lang niet elke website te vertrouwen is. Je hoort vaak genoeg Ik heb een aantal tips die je kan toepassen op jouw website om het vertrouwen te winnen bij je potentiële klant!

1. Laat zien wie je bent

Als eerste tip, laat zien wie je bent! Mensen doen zaken met mensen, en niet met bedrijven. Dus vertel de bezoeker je naam, gebruik een mooie foto van jezelf en je team. Hierdoor geef je je bedrijf een gezicht en weet de bezoeker met wie hij te maken gaat krijgen!

2. Laat zien voor wie je gewerkt hebt.

Met welke bedrijven heb je al gewerkt? Hoeveel bedrijven zijn dit, zitten er mooie en grote bedrijven tussen? Laat dit zien! Hier mag je trots op zijn en wekt vertrouwen op. Je laat hiermee zien dat je veel ervaring heb. Beperk het niet alleen met het logo van het bedrijf, maar ook wat je voor deze bedrijven gedaan heb. Je kan ze ook nog vragen om een referentie te schrijven, zo kan je op je website presenteren hoe de klant jullie samenwerking heb ervaren.

3. Communiceer duidelijk je contact gegevens

Hoe kunnen de website bezoekers contact met jou opnemen? Waar bevind je bedrijf zich? Laat deze informatie duidelijk zien! Als je dit verbergt dan wekt dat over het algemeen weinig vertrouwen op bij een potentiële klant.

4. Gebruik eigen fotografie

Probeer zoveel mogelijk de stock fotografie te vermijden. Als je eigen fotografie gebruikt laat je zien wie je bent, wat je doet en hoe je producten eruit ziet. Bij een stock foto straalt het er vaak al een beetje vanaf dat de foto niet van jou is. Geen goede eerste indruk dus.

5. Keurmerken

Heb je bepaalde keurmerken, certificaten, garanties en referenties? Laat deze dan ook zien! Je website bezoeker houd niet van onzekerheid, dus ze willen graag weten waar ze aan toe zijn. Door bepaalde keurmerken en certificaten te laten zien wek je dus extra vertrouwen op.

6. Gebruik een beveiligde verbinding

Zorg dat je website een geldig SSL certificaat heb zodat je bezoeker via een veilige verbinding je website kan bezoeken. Dankzij een SSL certificaat begint je website met HTTPS in plaats van HTTP, hierdoor komt er een slotje in je adres balk te staan.

7. Communiceer de betaal / bezorg mogelijkheden

Heb je een webshop? Communiceer dan duidelijk via welke manier je bezoekers kunnen afrekenen en wat de bezorg mogelijkheden zijn. Hierdoor weet een bezoeker waar hij aan toe is zodra hij gaat bestellen!

Ik hoop dat je dankzij deze tips er ook voor kan zorgen dat je met jouw website meer vertrouwen kan uitstralen naar je potentiële klanten! Wil je zelf een website laten maken? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Gebruik Unique Buying Reasons om jouw klant te overtuigen

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

Wat zijn de Webdesign trends van 2020?

Hoe moeten je bezoekers navigeren?

Hoe moeten je bezoekers navigeren?