Hoe is mijn bedrijf ontstaan?

04-11-2020
bedrijf ontstaan

Ik ben inmiddels alweer ruim 2 jaar bezig met mijn eigen bedrijf! Regelmatig praat ik met andere ondernemers hoe het met hun bedrijf gaat, hoe ze omgaan met de tijd waarin we tegenwoordig leven, en hoe ze naar de toekomst kijken.

Een veel gestelde vraag bij dat soort gesprekken is toch altijd, hoe is je bedrijf ontstaan? Op die vraag wil ik in dit artikel antwoord op geven! Ga je mee terug in de tijd?

Als sinds dat ik op de middelbare school zit was ik bezig met grafische ontwerpen maken via Photoshop! Ik vond het leuk om mijn creativiteit op deze plek kwijt te kunnen. Ik was namelijk altijd al creatief bezig, maar tekenen was niet waar mijn talent lag. Toen ik Photoshop ontdekte merkte ik dat ik mijn creativiteit kon uiten in iets waar ik wél goed in was!

Na uren lang ontdekken, oefenen en proberen werd ik steeds wat beter en begonnen mijn ontwerpen steeds mooier te worden (vond ik toen). In die tijd was ik veel bezig met ‘foto manipulatie’s’. Oftewel, een surrealistische werkelijkheid ontwerpen. Na verloop van tijd begon ik deze ontwerpen meer en meer te delen met de buitenwereld, en ze bijvoorbeeld ook op Youtube te plaatsen.

Via die weg kwam ik in contact met Rino de Boer, een andere creatieveling die een Youtube Kanaal wilde opstarten genaamd HoeGaatDat. Samen met 4 andere creativelingen ging ik video’s maken voor dit educatieve platform. We maakten wekelijks uitlegvideo’s over creatieve programma’s zoals Photoshop. Door de jaren heen was dit kanaal uitgegroeid tot Nederlands grootste tutorial kanaal in creatieve programma’s. Met meer dan 30.000 volgers hadden we onder meer samenwerkingen met Adobe, Microsoft en LG.

Naar mate wij groter en groter werden begonnen bedrijven ons ook op te merken en serieus te nemen. Daardoor kwamen er steeds meer aanvragen binnen of wij ook niet voor hun bedrijf iets konden betekenen, in de vorm van een huisstijl, website, of video. Door de groeiende bekendheid van HoeGaatDat is dus het bedrijf CoffeeBottle opgericht. Vanuit ons kantoor in Rotterdam waren wij een online marketing bureau waar ik verantwoordelijk was voor alles wat te maken heeft met design. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in ondernemen, projecten managen, en natuurlijk ook de uitvoering. Hier heb ik eigenlijk mijn eerste websites leren bouwen!

In de tussentijd studeerde ik aan Hogeschool Rotterdam waar ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design heb gevolgd. Tijdens deze studie leerde ik meer over het complete ontwerpproces. Deze kennis pas ik tot de dag van vandaag nog steeds toe tijdens het bouwen van mijn website’s!

In mijn laatste jaar van mijn studie kreeg ik al regelmatig de vraag vanuit mijn persoonlijke netwerk of ik een website kon maken. Zo heb ik voor verschillende bedrijven in en om het Westland mijn eerste paar websites gebouwd. Toen ik vervolgens afgestudeerd was smaakte dit naar meer! Bij het bedrijf CoffeeBottle merkte we dat iedereen wat meer zijn eigen pad wilde bewandelen, dus deed ik dat ook.

Ik besloot nadat ik afgestudeerd was om mij volledig te gaan focussen op mijn eigen bedrijf! Ik verspreidde het nieuws op social media en binnen mijn eigen netwerk en op deze manier kwamen de eerste opdrachten al snel binnen. Dankzij mijn ervaring bij CoffeeBottle wist ik gelukkig al hoe ik hier mee om moest gaan waardoor ik eigenlijk vanaf dag 1 fulltime kon gaan werken aan mijn eigen bedrijf.

Vanaf dat moment ben ik iedere dag bezig geweest met klanten te helpen aan een betere website, en ik hoop dat ik dat nog heel lang kan blijven doen! Wil je vaker artikelen lezen die betrekking hebben tot mijn bedrijf? Laat het mij dan weten!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

Hoeveel kost website onderhoud?

Hoeveel kost website onderhoud?

Waarom heeft jouw bedrijf een rebranding nodig?

Waarom heeft jouw bedrijf een rebranding nodig?

Welke taken voer ik uit als je een website laat maken?

Welke taken voer ik uit als je een website laat maken?