Deze boeken raad ik jou aan!

09-06-2020
boeken

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het lezen van… boeken! Jawel, ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, ik zag mijzelf namelijk niet echt als een ‘boeken persoon’. Alle informatie is toch immers te vinden op het internet?

Totdat ik erachter kwam dat er talloze informatieve boeken beschikbaar zijn die over onderwerpen gaan die ik interessant vind! Dus ik begon aan mijn eerste boek, daar kwam er nog een bij, en nog een, en nog een! Ik zal eerlijk toegeven, ik zou liever meer willen lezen. Maar ik merk dat het vaak lastig is om dit in te plannen tussen het drukke werk door.

Toch is het me gelukt om in het afgelopen jaar een heel aantal boeken uit te kunnen lezen! Hierdoor heb ik veel nieuwe kennis op gedaan en pas ik dagelijks principes en tips uit deze boeken toe op mijn werk, proces en het dagelijkse leven. Hierbij wil ik je een overzicht geven van de boeken die ik jou aan wil raden!

Mijn aanraders

1. Focus Aan / Uit
Het boek Focus Aan / Uit geeft je een betere kijk op de werking van je brein. Waarom dwaal je af tijdens een gesprek. Hoe krijg je grip op je aandacht en hoe hou je dit vast? De schrijver Mark Tigchelaar laat aan de hand van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek hoe je dit kan doen!
Het boek leest echt heel lekker weg, de theorieën worden helder en beknopt uitgelegd en er staat geen woord teveel in het boek. Heb jij wel is moeite met focussen, heb je last van stress of lig je s avonds vaak te piekeren in bed? Dan is dit boek echt wat voor jou!

2. De online marketing tornado
De online marketing tornado kan je echt de bijbel van het online marketing noemen. Het boek is geschreven door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van de IMU. Ze noemen het boek zelf ‘de blauwdruk voor een wervelende online business’.

Ze behandelen verschillende onderwerpen zoals bezoekers vinden, bezoekers overhalen, de ultieme check-out, affiliate marketing, memberships en community building. Ik kan je dit boek zeker aanraden als je een solide basis-kennis wilt van de mogelijkheden van online marketing!

3. Getting things done
Wil je meer uit je dag, week, maand of jaar halen? Dan is Getting things done het boek voor jou! Het is namelijk de ultieme methode om productiever te zijn. Ik zal eerlijk zijn, het is een flink boek, maar de informatie die erin staat is echt waardevol! Ik merk dat als ik de principes uit dit boek volg dat ik dan echt beter met mijn tijd om kan gaan. Hierdoor krijg je overzicht en rust in je hoofd, en dat is toch uiteindelijk iets wat iedereen wilt?!

4. Spotify
Dit boek is misschien een beetje een vreemde in dit rijtje, maar het is echt een interessant boek als je wat meer wilt leren over businesses en bepaalde keuzes die je als ondernemer kan maken. Het gaat namelijk over hoe twee zweedse jongens van Spotify van een kleine start-up een miljarden industrie maakte.

Het boek leest echt heel lekker weg en is echt zo’n boek die je niet weg wilt leggen! Ik kan je deze zeker aanraden om is te lezen.

5. Verleiden op het internet
Wil je leren hoe je met simpele technieken het rendement van je site kan verhogen? Het boek ‘Verleiden op het internet’ geeft je eenvoudige en krachtige overtuigingstechnieken die je op je website toe kan passen. De schrijver Aartjan van Erkel laat je zien dat online gedrag gemakkelijk te voorspellen is. Hij legt uit dat je met eenvoudige ingrepen je klanten het gevoel kan geven dat ze echt welkom zijn op je website. Echt een aanrader als je het mij vraagt!

ZO! Dat waren ze dan, mijn aanraders. Ik hoop dat je wat aan dit lijstje heb gehad en dat ik je heb geïnspireerd om een van deze boeken te gaan lezen! Heb jij een favoriet boek wat hier nog niet tussen staat? Stuur mij dan even een berichtje via linkedin en wie weet wordt dat dan wel mijn volgende boek!

Dit artikel is geschreven door:

Andere bekeken ook

WordPress Thema Divi – Review!

WordPress Thema Divi – Review!

Hoe het F-patroon kan zorgen voor een hogere conversie op jouw website

Hoe het F-patroon kan zorgen voor een hogere conversie op jouw website

7 Voordelen van een freelance designer

7 Voordelen van een freelance designer